Τεχνολογία: Πώς μια εφαρμογή βοηθά μαθητές με ειδικές ανάγκες
Εφαρμογή βοηθά άτομα με αναπηρίες να επικοινωνούν και να μαθαίνουν

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με αναπηρίες στην τάξη μπορεί να φαίνονται ανυπέρβλητες, ειδικά για εκείνους που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν προφορικά.

Η έλλειψη φωνής δεν μπορεί μόνο να εμποδίσει την ικανότητά τους να μάθουν αποτελεσματικά, αλλά επίσης μπορεί να τους οδηγήσει σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Αλλά η τεχνολογία φέρνει μεγάλες αλλαγές.

Ο Carlos Pereira έχει αναπτύξει το Livox, μια εφαρμογή που χρησιμεύει ως εναλλακτικό λογισμικό επικοινωνίας και επιτρέπει σε άτομα με αναπηρίες να επικοινωνούν και να μαθαίνουν.

Ο πρώην αναλυτής υπολογιστών έχει μια κόρη με εγκεφαλική παράλυση, αλλά το λογισμικό του χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους για την ερμηνεία των κινητικών, γνωστικών και οπτικών διαταραχών, καθώς και μηχανική μάθηση για να προβλέψει και να καταλάβει τι μπορεί να θέλει ή να χρειαστεί το άτομο.

Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη τις λεπτές αποχρώσεις που καθιστούν την εφαρμογή μοναδική σε άτομα με αναπηρίες μέσω των έξυπνων αλγορίθμων.

Τα άτομα με κινητικές δυσκολίες ενδέχεται να αγγίξουν ένα εικονίδιο στην οθόνη χρησιμοποιώντας ολόκληρο το χέρι τους, σέρνοντας τα δάχτυλά τους και να κάνοντας συχνά αγγίγματα στην οθόνη. Αλλά η εφαρμογή διορθώνει την ατελής τους αφή, επιτρέποντάς τους έτσι να χρησιμοποιούν το λογισμικό.

Η εφαρμογή μπορεί επίσης να προβλέψει ποιες ανάγκες ή λέξεις είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες καταστάσεις.

Μπορείτε να ρωτήσετε «Τι θα θέλατε για πρωινό» και η εφαρμογή θα παρέχει αρκετές δημοφιλείς επιλογές, συνήθως ως εικονίδια που πρέπει κάποιος να αγγίξει και στη συνέχεια μεταφέρονται φωνητικά αν χρειαστεί. Στο σχολείο, μπορούν να ακούσουν μια ερώτηση καθηγητή και να δώσουν απαντήσεις πολλαπλών επιλογών.

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται από ένα συγκεκριμένο άτομο, τόσο περισσότερο το λογισμικό θα καταλάβει και θα προβλέψει την επιθυμητή απόκριση.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ, γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι η εφαρμογή έχει φέρει θετικά αποτελέσματα για τους σπουδαστές με ειδικές ανάγκες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Self test
Self test - σχολεία: Να τα προμηθεύονται οι γονείς τις καθημερινές
«Δευτέρα με Τετάρτη να προμηθεύονται οι γονείς τα self test από τα φαρμακεία», είπε ο γγ του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης - Χαμηλό το ποσοστό διασποράς...
Self test - σχολεία: Να τα προμηθεύονται οι γονείς τις καθημερινές
Σχολεία: Το Μεσολόγγι «αδειάζει» την κυβέρνηση που αποφάσισε άνοιγμα
Μετά την κυβερνητική απόφαση για "άδειασμα" του Δήμαρχου προκειμένου να ανοίξουν τελικά από σήμερα τα σχολεία, οι περισσότεροι μαθητές στο Μεσολόγγι...
Σχολεία: Το Μεσολόγγι «αδειάζει» την κυβέρνηση που αποφάσισε άνοιγμα
Εργαζόμενοι σε φροντιστήρια: «Μαδούν» μαργαρίτες για το αν θα βρουν τον ΑΜΚΑ ενεργό
«Oι εργαζόμενοι σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης βρεθήκαμε αντιμέτωποι με φαινόμενα που φανερώνουν ότι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για...
Εργαζόμενοι σε φροντιστήρια: «Μαδούν» μαργαρίτες για το αν θα βρουν τον ΑΜΚΑ ενεργό