«Αγαπητέ γονέα, απεργούμε γιατί...»
Η ανακοίνωση - ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων και του ΣΕΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου

Με μια ανακοίνωση - ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς και τους συμπολίτες τους επέλεξαν να εξηγήσουν τους λόγους που απεργούν αύριο οι εκπαιδευτικοί της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων και του ΣΕΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου.

Στην ανακοίνωση των δύο εκπαιδευτικών σωματείων αναφέρεται:

Αγαπητέ γονέα,

Αγαπητέ συμπολίτη,

Στις 18 Φλεβάρη οι καθηγητές του νησιού απεργούμε ενάντια σε ένα ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ελληνική βουλή, το οποίο μας στερεί μια σειρά από βασικά ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και μας οδηγεί σε μακροχρόνια εργασία μέχρι τα 67 έτη στην τάξη, σε πετσοκομμένες συντάξεις και σε προβληματική έως ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη.

 • Απεργούμε γιατί δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να διδάσκουμε μέχρι τα 67 έτη στην τάξη... Δεν θέλουμε οι μαθητές μας και τα παιδιά μας να έχουνε παππούδες και γιαγιάδες στην τάξη και συνεπώς όλο και χειρότερες συνθήκες μόρφωσης και διδασκαλίας.
 • Απεργούμε γιατί βλέπουμε ότο το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο βάζει νέο “μαχαίρι” σε συντάξεις κατά 30% , σε επικουρικές συντάξεις κατά 60%, σε εφάπαξ κατά 50% και όλα αυτά αφορούν άμεσα όλους εμάς τους εργαζόμενους.
 • Απεργούμε γιατί βλέπουμε να ιδιωτικοποιείται πλέον ένα μεγάλο μέρος της ασφάλισής μας, γεγονός που θα μας αναγκάσει να πληρώνουμε πάλι από την τσέπη μας σε ιδιωτικές εταιρείες για την ασφάλιση και την περίθαλψή μας.
 • Απεργούμε γιατί βλέπουμε να αυξάνονται και πάλι τα όρια συνταξιοδότησης για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια, να καταργούνται 2500 ιατρικές εξετάσεις, να διατηρείται η κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης και η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων (όπου και 79 δις ευρώ έγιναν τζόγος και επενδυτικό χρήμα)

Αγαπητοί γονείς και συμπολίτες, η δημόσια ασφάλιση αφορά ολόκληρη τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών και των μαθητών μας , τη ζωή των επόμενων γενεών. Είναι η περίθαλψη, η υγεία μας, η προστασία της μητρότητας, των ΑμεΑ, των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, τα χρόνια εργασίας μας, οι μισθοί και οι συντάξεις μας. 

Γι αυτό και απεργούμε και παλεύουμε για:

 • Να αποσυρθεί άμεσα το νέο “αντιασφαλιστικό” νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας
 • Το καθολικό δικαίωμα στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους
 • Σύνταξη στα 60 έτη ή στα 30 χρόνια δουλειάς
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στο δημόσιο. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού.
 • Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.
 • Καμιά σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό τον οποίο παλεύουμε στα συνδικάτα και προτείνουμε στα σχέδια ΣΣΕ.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΕΠΕ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Η αφίσα της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων:

apergoume giati

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων με ταυτόχρονα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το...
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα