Σ. Ζαχαράκη: Προσλήψεις Σχολικών Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών
Την ανάγκη ενίσχυσης του εξειδικευμένου προσωπικού τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου για την καταπολέμηση φαινομένων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία

Για τα περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού μίλησε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο (14/2), η υφυπουργός τόνισε ότι τα περιστατικά βίας είναι πολλά και σοβαρά και προβληματίζουν σε καθημερινή βάση την ηγεσία του Υπουργείο σε καθημερινή βάση.

Η υφυπουργός ανέφερε τον ορισμό 200 Ψυχολόγων βάσει του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», καθώς και στο δίκτυο 1.100 Σχολικών Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών οι οποίοι συνδράμουν το εκπαιδευτικό έργο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ η ενίσχυση του εξειδικευμένου προσωπικού (Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί).

Σχετικά με το ακραίο περιστατικό εκφοβισμού μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός δήλωσε ότι το παιδί επισκέφθηκε ψυχολόγο, ενώ ασκήθηκε συμβουλευτική αγωγή στο σχολείο.

Η υφυπουργός εξήγγειλε επίσης ειδικές επιμορφωτικά προγράμματα, που θα περιλαμβάνουν βιωματικές δράσεις καθώς και πρωτόκολλα ενεργειών για την αντιμετώπιση περιστατικών εκφοβισμού και βίας.

Η κυβέρνηση εξετάζει, επίσης, την θέσπιση του θεσμού του «Εκπαιδευτικού Εμπιστοσύνης», ως το πρώτο πρόσωπο στο οποίο ένας μαθητής θα μπορέσει να απευθυνθεί.

Σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το νέο νομοσχέδιο, η υφυπουργός δήλωσε ότι θα εισαχθούν νέες θεματικές για τον αλληλοσεβασμό, την επιχειρηματικότητα, τη σεξουαλική αγωγή. 

Τέλος, σχετικά με τις Πανελλαδικές, η υφυπουργός δήλωσε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους παλιούς υποψηφίους να διαλέξουν με ποιο σύστημα θα εξεταστούν, ενώ ο προγραμματισμός των υποψηφίων που θα εξεταστούν για πρώτη φορά δεν πρόκειται να διαταραχθεί.

σχετικά άρθρα

Η ΕΛΜΕ Χανίων κάνει έκκληση για ενίσχυση των συσσιτίων- Μπορείτε να βοηθήσετε;
Η ΕΛΜΕ Χανίων κάνει έκκληση για ενίσχυση των συσσιτίων- Μπορείτε να βοηθήσετε;
Επείγουσα ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων για για ενίσχυση των συσσιτίων, για να μπορέσει να ανταποκριθεί και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που όλοι...
Η ΕΛΜΕ Χανίων κάνει έκκληση για ενίσχυση των συσσιτίων- Μπορείτε να βοηθήσετε;