Σχολεία Κλεάνθους
Ικανοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών για την επαναπροκήρυξη νέας μελέτης

Ικανοποιημένοι από την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να αποσύρει τον διαγωνισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους και να επαναπροκηρύξει το έργο με νέους όρους, εμφανίστηκαν γονείς, μαθητές και καθηγητές των πέντε σχολείων που στεγάζονται στο κτίριο (2ο και 4ο Γυμνάσια Τούμπας, 20ο ΓΕΛ, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 2ο Πειραματικό ΓΕΛ).

Εκπρόσωποι των γονιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη και Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου, την ώρα που στον αύλειο χώρο ήταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του κεντρικού δήμου να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να τροποποιήσει τη μελέτη, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο υλοποίησης του έργου με παράλληλη λειτουργία των σχολικών μονάδων, δίχως να χρειαστεί η διασπορά των μαθητών σε γειτονικά σχολεία.

 «Όλες αυτές οι παλινωδίες και η μη εύρεση οριστικής και αταλάντευτης λύσης από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας μας οδήγησαν μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουμε, για να μην απενταχθεί το έργο από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, στη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας», είπε -μετά τη σύσκεψη- ο αντιδήμαρχος κ. Κυριζίδης.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα να μην γίνουν μετακινήσεις των μαθητών ή εφόσον δεν είναι αυτό δυνατό, να μετακινηθούν λιγότερα σχολεία, συμπληρώνοντας πως η νέα πρόταση του δήμου για την υλοποίηση του έργου θα συζητηθεί με όλους τους ενδιαφερόμενους σε νέα συνάντηση, σε περίπου ένα μήνα.

Η αντιδήμαρχος κ. Ακριτίδου υποστήριξε πως γνώμονας για την απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού και επαναπροκήρυξης νέας μελέτης ήταν τα παιδιά και η καλύτερη παιδαγωγική τους αντιμετώπιση. «Η επόμενη πρόταση που θα έρθει θα είναι πολύ καλύτερη και εντελώς βελτιωμένη», σημείωσε.

«Στόχος είναι να γίνουν οι εργασίες, ενώ θα λειτουργούν όλα τα σχολεία. Μας ενδιαφέρει να μην μετακινηθούν οι μονάδες, εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, καθώς και η ασφάλεια των μαθητών. Το έργο θα γίνει, ο δήμος έκανε πίσω», είπε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του 2ου Γυμνασίου Τούμπας Αναστασία Λάτσα υπογράμμισε πως «έχει γίνει ένα βήμα, βλέπουμε φως στο τούνελ» και συμπλήρωσε πως «περιμένουμε τον επόμενο μήνα τα καινούργια δεδομένα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλουμινοχαρτο
Γιατί όλο και περισσότεροι βάζουν αλουμινόχαρτο στα συρτάρια της κουζίνας;
Ένα ιδιαίτερα απλό κόλπο καθαριότητας έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές σε πολλά σπίτια: η τοποθέτηση αλουμινόχαρτου μέσα στα συρτάρια της κουζίνας.
Γιατί όλο και περισσότεροι βάζουν αλουμινόχαρτο στα συρτάρια της κουζίνας;
psomi
Οι υδατάνθρακες που σχετίζονται με πιο υγιή γήρανση
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, αυτό που φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία της τρίτης ηλικίας δεν είναι η αποφυγή τους, αλλά η ποιότητά τους.
Οι υδατάνθρακες που σχετίζονται με πιο υγιή γήρανση
Πάρκινγκ αυτοκινήτων
Το λάθος στο παρκάρισμα που μπορεί να σας κοστίσει ακριβά
Η στάθμευση παραμένει ένα από τα πιο δύσκολα και αγχωτικά σημεία της οδήγησης, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου...
Το λάθος στο παρκάρισμα που μπορεί να σας κοστίσει ακριβά