Σχολεία Κλεάνθους
Ικανοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών για την επαναπροκήρυξη νέας μελέτης

Ικανοποιημένοι από την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να αποσύρει τον διαγωνισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους και να επαναπροκηρύξει το έργο με νέους όρους, εμφανίστηκαν γονείς, μαθητές και καθηγητές των πέντε σχολείων που στεγάζονται στο κτίριο (2ο και 4ο Γυμνάσια Τούμπας, 20ο ΓΕΛ, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 2ο Πειραματικό ΓΕΛ).

Εκπρόσωποι των γονιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη και Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου, την ώρα που στον αύλειο χώρο ήταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του κεντρικού δήμου να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να τροποποιήσει τη μελέτη, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο υλοποίησης του έργου με παράλληλη λειτουργία των σχολικών μονάδων, δίχως να χρειαστεί η διασπορά των μαθητών σε γειτονικά σχολεία.

 «Όλες αυτές οι παλινωδίες και η μη εύρεση οριστικής και αταλάντευτης λύσης από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας μας οδήγησαν μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουμε, για να μην απενταχθεί το έργο από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, στη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας», είπε -μετά τη σύσκεψη- ο αντιδήμαρχος κ. Κυριζίδης.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα να μην γίνουν μετακινήσεις των μαθητών ή εφόσον δεν είναι αυτό δυνατό, να μετακινηθούν λιγότερα σχολεία, συμπληρώνοντας πως η νέα πρόταση του δήμου για την υλοποίηση του έργου θα συζητηθεί με όλους τους ενδιαφερόμενους σε νέα συνάντηση, σε περίπου ένα μήνα.

Η αντιδήμαρχος κ. Ακριτίδου υποστήριξε πως γνώμονας για την απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού και επαναπροκήρυξης νέας μελέτης ήταν τα παιδιά και η καλύτερη παιδαγωγική τους αντιμετώπιση. «Η επόμενη πρόταση που θα έρθει θα είναι πολύ καλύτερη και εντελώς βελτιωμένη», σημείωσε.

«Στόχος είναι να γίνουν οι εργασίες, ενώ θα λειτουργούν όλα τα σχολεία. Μας ενδιαφέρει να μην μετακινηθούν οι μονάδες, εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, καθώς και η ασφάλεια των μαθητών. Το έργο θα γίνει, ο δήμος έκανε πίσω», είπε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του 2ου Γυμνασίου Τούμπας Αναστασία Λάτσα υπογράμμισε πως «έχει γίνει ένα βήμα, βλέπουμε φως στο τούνελ» και συμπλήρωσε πως «περιμένουμε τον επόμενο μήνα τα καινούργια δεδομένα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διονύσης Σιμόπουλος
Σχολείo αποκτά το προσωνύμιο Διονύσης Σιμόπουλος - Ποιος ήταν
Ο Διονύσης Σιμόπουλος ήταν επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση
Σχολείo αποκτά το προσωνύμιο Διονύσης Σιμόπουλος - Ποιος ήταν
autokinito
Το μέλλον των ταμπλό: Η τεχνολογία που αντικαθιστά τις οθόνες των αυτοκινήτων
Μια νέα πρόταση προβολής υπόσχεται να μετατρέψει ολόκληρο το ταμπλό σε διαδραστική επιφάνεια, φέρνοντας την επανάσταση στην καμπίνα του οδηγού.
Το μέλλον των ταμπλό: Η τεχνολογία που αντικαθιστά τις οθόνες των αυτοκινήτων