Ούτε τη νέα χρονιά θα λειτουργήσουν τα 37 τμήματα που πανεπιστημιοποιήθηκαν
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα μηχανογραφικά των πανελλαδικών θα ανακοινωθούν προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των τμημάτων

Ούτε την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα λειτουργήσουν τα 37 τμήματα των πρώην ΤΕΙ που πανεπιστημιοποιήθηκαν, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Περικλής Μήτκας, σε συνέμτευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον κ. Μήτκα, τα 37 νέα τμήματα πανεπιστημιοποιημένων πρώην ΤΕΙ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω επικείμενης αξιολόγησης δεν θα λειτουργήσουν ούτε την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς τα μηχανογραφικά των πανελλαδικών εξετάσεων του καλοκαιριού θα ανακοινωθούν προτού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Κατά τα άλλα όλα τα τμήματα θα αξιολογηθούν με ενιαία κριτήρια αντίστοιχα του επιπέδου των πανεπιστημιακών σπουδών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ τονίζει ότι οι τοπικές ανάγκες των περιοχών της χώρας ή το δημογραφικό θέμα δεν είναι λόγος για να ανοίγουν ή να κλείνουν πανεπιστημιακά τμήματα.

Είναι όμως λόγος για την ανάπτυξη και τη στελέχωση τους π.χ το να έχουν εισροή ξένων φοιτητών, επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης:

Μείωση χρηματοδότησης αν το πανεπιστήμιο δεν «πιάσει» τους στόχους

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

papei.jpg
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Γυναίκες & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις στο Σύγχρονο Ανταγωνιστικό Περιβάλλον»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Γυναίκες & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις στο Σύγχρονο Ανταγωνιστικό Περιβάλλον»