Ειδική Αγωγή: «Φοβόμαστε μήπως οι διορισμοί γίνουν μετά το Πάσχα»
Την ανησυχία του για το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, αναφερόμενος στη συνάντηση των ομοσπονδιών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

«Φοβούμαστε μήπως οι διορισμοί στην ειδική αγωγή γίνουν αργότερα από τις γιορτές του Πάσχα». Αυτό σημείωσε, σε συνέντευξή του στο diktyo.gr, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος, μιλώντας για τη συνάντηση των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι οι διορισμοί στην ειδική αγωγή προχωρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Το πρόβλημα είναι πότε θα γίνουν», σύμφωνα με τον Θ. Τσούχλο, ο οποίος τονίζει: «Πλησιάζουμε στο Πάσχα και φοβούμαστε μήπως γίνουν και αργότερα από τις γιορτές».

ΠΕ78

Για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ78 η υπουργός επεσήμανε ότι, επειδή τρέχουν οι διορισμοί και έχουν φθάσει στο τελικό τους στάδιο, είναι αδύνατον να υπάρξει κάποια τροπολογία. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ζήτησαν όμως η αλλαγή για τους ΠΕ 78 να υπάρξει στους διορισμούς για τη γενική εκπαίδευση, ελπίζοντας ότι η υπουργός θα κατανόησε τη θέση τους και θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Αναπληρωτές

Για τους αναπληρωτές, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τόνισαν στην υπουργό Παιδείας την ανάγκη διορισμού των εκπαιδευτικών που εργάζονται για δεκαετίες στη δημόσια εκπαίδευση και ότι οι διορισμοί που έχουν εξαγγελθεί δεν είναι αρκετοί, διότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κενά τα οποία θα αυξηθούν σε λίγο με τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης: «Σύστημα σωφρονισμού η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών»

σχετικά άρθρα