«Περάσαμε από το Πάντειο γιατί μας το είπαν από τα κεντρικά»
Καταγγελία για παρουσία πάνοπλων αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Πάνοπλους αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ στο δρόμο για τις...εξετάσεις αντίκρυσαν το πρωί της Δευτέρας (3/5) οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, εν μέσω εξεταστικής περιόδου.

Όπως καταγγέλλει το φοιτητικό σχήμα της ΑΝΑΣΑ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ πάρκαραν τα οχήματά τους στον πεζόδρομο της σχολής και δημιούργησαν εύλογη ανησυχία στους φοιτητές.

Μετά από παρέμβαση στο κτίριο της Πρυτανείας, ο αντιπρύτανης του ιδρύματος ζήτησε τον λόγο της παρουσίας των αστυνομικών για να εισπράξει αρχικά την ειρωνική ερώτηση αν «ενοχλείται κανείς», ενώ στη συνέχεια δόθηκε η απάντηση πως... «μας είπαν από τα κεντρικά να περάσουμε μια βόλτα από το Πάντειο».

Ακολουθεί η καταγγελία του σχήματος:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/2 -ΩΡΑ:12.00

// ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Την Δευτέρα 3/2 εμφανίστηκαν στον πεζόδρομο του Παντειου 4-5 μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ και σταθμευσαν εκεί, με τους αστυνομικούς να κοιτάζουν επιδεικτικά τους φοιτητές φέροντας πάνω τους όλο τον εξοπλισμό τους. Οταν μετά από παρέμβαση φοιτητών/τριών κατέβηκε στον πεζόδρομο ο ένας από τους Αντιπρυτάνεις, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν τελικά από τον χώρο αφού πρώτα δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν ειρωνικά "αν πείραξαν κανεναν" και δείχνοντας την ίδια προσβλητική συμπεριφορά προς τους παρευρισκόμενους φοιτητές. Όπως είπαν μάλιστα, "μας είπαν από τα κεντρικά να περάσουμε μια βόλτα από το Παντειο".

Καταγγέλλουμε την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο της σχολής, που ήρθε για ακόμη μια φορά να επιβεβαιώσει την κατεύθυνση της κυβέρνησης, μετά την κατάργηση του ασύλου, για επιβολή κλίματος τρομοκρατίας μέσα στις σχολες. Η εικονα των αστυνομικων δυναμεων στο Παντειο δεν προκειται να νομιμοποιηθει ως "κανονικοτητα".Ο πραγματικός λόγος αυτής της κίνησης δεν είναι άλλος από την προσπάθεια της κυβέρνησης να δοκιμάσει το κατά πόσο μπορεί και είναι «έτοιμη» να χτυπήσει και να καταργήσει στην πράξη το άσυλο, μετατρέποντας τις σχολές σε φρουρούμενους χώρους στους οποίους κάθε αντίδραση και αγώνας από την πλευρά των Φοιτητικών Συλλόγων θα καταστέλλεται αμέσως. Άλλωστε αποτελεί συστατικό στοιχείο του προγράμματος της ΝΔ το παραπάνω, προκειμένου να υλοποιήσει ομαλά τα σχέδια της για διαγραφές των ν+2 φοιτητών, αυταρχικοποίηση των όρων φοίτησης, τσάκισμα των επαγγελματικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις και χτύπημα του συνδικαλισμού.

Είναι ενδεικτική, επισης, η στάση της πρυτανεως Ισμήνης Κριαρη που για ακόμη μια φορά απουσίαζε, ενώ η πρυτανεία έχει δείξει όλο το προηγουμενο διαστημα ανοχή και στήριξη στην καταπάτηση του ασύλου, δεν έχει καταδικάσει τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, κλείνει κάθε λίγο το Πάντειο με lock out, δεν χάνει ευκαιρία να συκοφαντήσει το άσυλο και τις διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου μας.

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, με την ανοχή των πρυτανεων, να διαλυσει καθε κεκτημενο του φοιτητικου κινηματος, να καταστείλει και να διαλυτοποιησει τους Φοιτητικούς Συλλόγους (ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ενιαία ψηφοδελτια), ο φοιτητικός μας σύλλογος έχει δώσει ηχηρή απάντηση από κοινού με τους άλλους συλλόγους.

//ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

//ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ο αριθμός μπορεί να διπλασιασθεί μέχρι το 2040 εάν δεν ληφθούν «φιλόδοξα» μέτρα, προειδοποιεί η Διεθνής Ενωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι προγραμματίζεται το 2021, ο ρόλος των στελεχών και η ετήσια έκθεση
Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων - Πριν τα Χριστούγεννα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση -...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών