Χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ)

Οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος αποτελούν την περίοδο κατά την οποία ολοκληρώνονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους μόνιμους 5.250 διορισμούς εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση. Είχαν προηγηθεί οι αιτήσεις για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, δρομολογούνται 5.250 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών ενώ το νέο σχολικό έτος θα προσληφθούν (όπως κάθε χρόνο) χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Έως τις 12 Φεβρουαρίου οι υποψήφιοι της Πρωτοβάθμιας καταθέτουν την έντυπη κατάθεση - αίτησή τους, ενώ οι υποψήφιοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προθεσμία έως τις 24 Φεβρουαρίου προκειμένου να ολοκληρώσουν την αίτησή τους.

Κομβικό σημείο σε διορισμούς και προσλήψεις, σύμφωνα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αποτελούν τα σεμινάρια που μοριοδοτούν με 2 μόρια.

Νέες προσλήψεις και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, (ΔΥΕΠ και στις τάξεις υποδοχής)

Η προσοχή των αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει στραφεί επίσης στις νέες προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο άμεσο διάστημα σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υφυπουργού Παιδείας 

Νέες προσλήψεις έφερε και θα φέρει η διαπολιτισμική Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κατανομή προσλήψεων αναπληρωτών  σε τάξεις υποδοχής (ΖΕΠ) μέσω της Πράξης: «Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-Τάξεις Υποδοχής, σχολικό έτος 2019-2020».

Αυτή την περίοδο έχουν ανοικτές αιτήσεις τα παρακάτω εξ αποστάσεως σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου που μοριοδοτούν για προσλήψεις και διορισμούς και αφορούν πιο πολύ απ'όλα τον τομέα του προσφυγικού:

α) Κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο

β) Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας: θεωρία και πράξη (Αφορά πολύ Φιλόλογους)

Πως μοριοδοτείσαι στην Ειδική Αγωγή και εντάσσεσαι στους επικουρικούς πίνακες

Μεγάλο κομμάτι των διορισμών και των προσλήψεων πήγε και πάει κάθε χρόνο (αντίστοιχα) στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Δείτε εδώ ποια ειναι τα δύο πρώτα σε ζήτηση αυτή την στιγμή μοριοδοτούμενα σεμινάρια δημόσιου Πανεπιστημίου πάνω στην Ειδική Αγωγή που σε εντάσσουν σε επικουρικούς πίνακες και μοριοδοτούν για προσλήψεις και διορισμούς

Ψυχολόγοι στα σχολεία και καθηγητές εμπιστοσύνης: Το ανερχόμενο σεμινάριο στην Σχολική Ψυχολογία

Οι εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για την αλλαγή των σχολικών προγραμμάτων, την εφαρμογή εσωτερικών κανονισμών στα σχολεία και και την δημιουργία του "δάσκαλου/καθηγητή εμπιστοσύνης" διαμορφώνει την κυριαρχική τάση στον τομέα της επιμόρφωσης στο επίπεδο της σχολικής ψυχολογίας

Μάλιστα σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υπουργού παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε σχολείο να αξιοποιεί εκπαιδευτικούς με ειδικές γνώσεις (π.χ. ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.) ενώ μελετάται ο θεσμός του “Δασκάλου/Καθηγητή Εμπιστοσύνης”, στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι μαθητές ατομικά ή ομαδικά.

Δείτε εδώ την Πανελλαδική Εξ αποστάσεως Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. που επίκειται να ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ σε 10 ημέρες με δύο Δωρεάν Επανεξετάσεις

σχετικά άρθρα