«Ιδρύεται η νέα σχολή Χρυσοχοΐδη χωρίς ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και με έντονο άρωμα εξυπηρετήσεων»
«Η υπουργός Παιδείας υπογράφει την ίδρυση μιας νέας Σχολής χωρίς σχέδιο, χωρίς εκθέσεις βιωσιμότητας και σκοπιμότητας και δίχως τη γνώμη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης διορισμού του νέου Προέδρου της Αρχής κ. Μήτκα και η κυβέρνηση αυτοαναιρεί το νομοθετικό της έργο σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας» τονίζει η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ
Μ. Τζούφη: «η ίδρυση του Πανεπιστημίου-Χρυσοχοΐδη φανερώνει τη νομοθετική σύγχυση της κυβέρνησης»
 
Για νομοθετική σύγχυση και προχειρότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, σχετικά με την ίδρυση Εθνικής Σχολής Διαχείρισης Κρίσεων & Αντιμετώπισης Κινδύνων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Ιδρύετε μια Σχολή εκτός πανεπιστημίων που θα χορηγεί μεταπτυχιακούς τίτλους, με διαδικασίες ξένες στην ακαδημαϊκή πρακτική και ουσία. Πριν λίγες ημέρες νομοθετήσατε την επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας 37 νέων τμημάτων στα ΑΕΙ και καταργήσατε την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ώστε να θεσπίσετε μια νέα αρχή σύμφωνα με τις κομματικές σας επιδιώξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, η νέα αρχή (ΕΘΑΑΕ) έχει ως αποστολή τη διαμόρφωση και υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση, την κατανομή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, την αξιολόγηση και πιστοποίηση της ποιότητας λειτουργίας των ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Νίκη Κεραμέως για ασυνέπεια.

«Η υπουργός Παιδείας υπογράφει την ίδρυση μιας νέας Σχολής χωρίς σχέδιο, χωρίς εκθέσεις βιωσιμότητας και σκοπιμότητας και δίχως τη γνώμη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης διορισμού του νέου Προέδρου της Αρχής κ. Μήτκα και η κυβέρνηση αυτοαναιρεί το νομοθετικό της έργο σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας».

Συνεχίζοντας, η Μερόπη Τζούφη ανέφερε:

«μειώνετε τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ, εισάγετε ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στην αξιολόγηση των ιδρυμάτων, σπεύδετε να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις των κολεγιαρχών και των ιδιωτικών συμφερόντων. Τώρα δημιουργείτε μια Σχολή εκτός αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, ενώ κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ζητούν επίμονα την ίδρυση Πανεπιστημίου Τουρισμού υπό το υπουργείο Τουρισμού».

«Μας λοιδορήσατε επειδή αναδιαμορφώσαμε τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας με τρόπο συνεκτικό, έπειτα από εκτενή διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Μας κατηγορήσατε ανοιχτά για συνδιαλλαγή και προεκλογικά παιχνίδια. Σήμερα, προχωράτε στην ίδρυση του “Πανεπιστημίου Χρυσοχοΐδη”, αναπαράγοντας στρεβλώσεις του παρελθόντος, δίχως ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και με έντονο άρωμα εξυπηρετήσεων».

Τέλος, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως μετά και τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες απαξίωσης των δημόσιων πανεπιστημίων και την ισοτίμηση των τίτλων σπουδών των ιδιωτικών κολεγίων, η τριτοβάθμια εκπαίδευσης της χώρας δεν αντέχει πρόσθετες υποβαθμίσεις και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο άρθρο.

Το video της ομιλίας: 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

limani.jpg
Πάτρα: Σε πλειστηριασμό το σπίτι της γυναίκας που αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα
Μεγαλώνοντας δύο παιδιά η γυναίκα δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειο και αυτό την έριξε ψυχολογικά τα τελευταία χρόνια
Πάτρα: Σε πλειστηριασμό το σπίτι της γυναίκας που αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα