Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το κεντρικό άρθρο του ενημερωτικού δελτίου του περιοδικού "Νέα Παιδεία" Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2020 αναφέρεται στο ζήτημα των κολεγίων, οι απόφοιτοι των οποίων αποκτούν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό δυναμικό.

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για ανεξέλεγκτη ένταξη και των αποφοίτων κολεγίων στο μελλοντικό εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας δεν αποτελεί μόνο ισχυρή απόδειξη εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Ούτε απαιτεί τεκμήρια για την οφθαλμοφανή υστέρηση της ποιότητας σπουδών των "πτυχιούχων" ανάλογων χώρων, που εποφθαλμιούν την ένταξη στον δημόσιο τομέα τον οποίο μετά βδελυγμίας αποστρέφονται οι ιδρυτές τέτοιου τύπου ιδρυμάτων!

Η ρύθμιση αυτή ερμηνεύεται αρχικά ως η κορυφή του παγόβουνου σε μια μακροχρόνια σειρά ύπουλων νομοθετικών και άλλων "ρυθμίσεων", που είχαν ως στόχο την υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων αλλά και την αλλοίωση της ταυτότητας του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού μέσα από την "παράπλευρη νομιμοποίηση" πτυχίων και άλλων τίτλων σπουδών, που τόσο η απόκτησή τους όσο και η εν τη πράξει αξιολόγησή τους αποδείκνυε και αποδεικνύει την ανυπαρξία ποιοτικών και αξιοκρατικών κριτηρίων στην απονομή τους, άρα την ακαταλληλότητα των κατόχων τους για το έργο του εκπαιδευτικού!

Ο κύριος στόχος, λοιπόν, της πρόσφατης ρύθμισης είναι πιο φιλόδοξος και πιο ιδιοτελής! Από τη μια πλευρά, η σταδιακή πλήρης αποδόμηση χωρίς την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, και από την άλλη, η τελική άλωση του χώρου της δημόσιας εκπαίδευσης με τη διοχέτευση και ένταξη ενός εκπαιδευτικού δυναμικού με εμφανή επιστημονική και παιδαγωγική ανεπάρκεια αλλά με επαρκή διάθεση υποταγής σε ποικίλες εντολές και επιθυμίες των "ευεργετών" του!

Ας το δηλώσουμε, λοιπόν, με παρρησία ενάντια σε όσους όψιμα και υποκριτικά διαμαρτύρονται.

Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για ανεξέλεγκτη ένταξη και των αποφοίτων κολεγίων στο μελλοντικό εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας αποτελεί μεταπολιτευτικά την κορυφαία πολιτική πράξη υπονόμευσης τόσο των πανεπιστημιακών πτυχίων όσο και της ίδιας της επιστημονικής ταυτότητας των εκπαιδευτικών.

Και το έργο αυτό έχει, βέβαια, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς-θύτες, αλλά προπαντός θα έχει πολλά θύματα!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Δεν μοιάζει με τη ΔΕΛΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα βρίσκονται στο ΑΤΜ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thomas_katsaounis
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη και όλη η μπασκετική κοινότητα της χώρας καθώς πέθανε ο νεαρός σέντερ ύψους 2μ.20, Θωμάς Κατσαούνης μόλις στα...
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
paidi
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που μοριοδοτεί για...
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου