Πάτρα: «Γδύνουν» το πανεπιστήμιο και «δέρνουν» τους φοιτητές
Αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών κυρίως καλωδίων μεγάλης αξίας, καθώς και επιθέσεων σε φοιτητές έχουν σημειωθεί τον τελευταίο μήνα στους χώρους της πανεπιστημιούπολης της Πάτρας

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι δράστες έκλεψαν καλώδιο ρεύματος χιλιομέτρων το οποίο διερχόταν στον περίγυρο του πανεπιστημίου προφανώς για να πάρουν το χαλκό.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, οι αρμόδιες αρχές έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως από την Πρυτανεία, ιδιαίτερα λόγω της γειτνίασης του πανεπιστημίου με δυο καταυλισμούς σκηνιτών.

Προ εβδομάδος καταγγέλθηκε ξυλοδαρμός φοιτητή στο πανεπιστήμιο Πατρών, στην προσπάθειά του να περάσει από δρόμο πρόσβασης στο Πανεπιστημίου όπου βρίσκεται ο καταυλισμός τους. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" και τη Μαρίνα Ριζογιάννη, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου "συχνά και μέσω του πανεπιστημιακού βήματος καταγγέλλονται περιστατικά επιθέσεων σε φοιτητές αλλά και μέλη του προσωπικού, στο γεφυράκι πριν το Πανεπιστήμιο όπου εδρεύει ένας εκ των δυο καταυλισμών. Ο δεύτερος αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται από την άλλη πλευρά του πανεπιστημίου. Πρόκειται για ανεξέλεγκτη κατάσταση. Συνεχώς ενημερώνουμε τις αστυνομικές αρχές διεκδικώντας την προστασία των φοιτητών και της περιουσίας του ιδρύματος". 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κυριάκος μητσοτάκης
Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - «Μηδέν φόρος για οικογένειες με 4 παιδιά και νέους μέχρι 25 ετών - Μειώνεται στο μισό ο ΕΝΦΙΑ από το 2026 για χωριά μέχρι 1.500 κατοίκους»
Ο πρωθυπουργός ανακοινώσει μέτρα ειδικά για τους ακρίτες και συγκεκριμένα η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία για όσους ζουν σε παραμεθόριες...
Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - «Μηδέν φόρος για οικογένειες με 4 παιδιά και νέους μέχρι 25 ετών - Μειώνεται στο μισό ο ΕΝΦΙΑ από το 2026 για χωριά μέχρι 1.500 κατοίκους»