kerameos
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ότι εισάγονται νέες θεματικές στο σχολείο, ενώ ανέφερε ότι βρίσκονται υπό επεξεργασία διατάξεις που θα αφορούν στη μεγαλύτερη εξωστρέφεια των ΑΕΙ

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά επεσήμανε:

  • Για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα κατατεθούν διατάξεις για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. «Ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο 24 πρότυπα σχολεία και 38 πειραματικά σχολεία σε όλη τη χώρα, κατανεμημένα σε όλη την επικράτεια».
  • Το υπουργείο προετοιμάζει διατάξεις για την επαναφορά του σχολικού συμβούλου, «κοντά στη σχολική μονάδα».
  • Εισάγονται νέες θεματικές στο σχολείο, στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. «Νέες θεματικές που έχουν να κάνουν, με τη σεξουαλική αγωγή, με τον εθελοντισμό, με την επιχειρηματικότητα, με την οδική ασφάλεια, θεματικές που στοχεύουν στο να προσδώσουν στα νέα παιδιά μία πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. Όλα αυτά ήδη πιλοτικά από το ερχόμενο έτος», όπως ενημέρωσε η Νίκη Κεραμέως.
  • Σε φάση επεξεργασίας είναι νέο πλαίσιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, «στο οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν, για να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το σημαντικό χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ εκπαίδευσης και πραγματικών αναγκών στην αγορά εργασίας».
  • Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπό επεξεργασία βρίσκονται διατάξεις που «θα αφορούν στη μεγαλύτερη εξωστρέφεια των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τη διευκόλυνση αγγλόφωνων προγραμμάτων, κοινών προγραμμάτων, διεθνών προγραμμάτων, διπλών προγραμμάτων, καλοκαιρινών προγραμμάτων». Στόχος, όπως είπε η υπουργός, είναι η Ελλάδα να καταστεί ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης το οποίο θα προσελκύει φοιτητές απ' όλο τον κόσμο. «Θα ακολουθήσει και το συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Η υπουργός αναφέρθηκε στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Χαράς Κεφαλίδου, αναφορικά με την εθνική στρατηγική για τη βελτίωση της Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σύνταξη
Πρόωρη σύνταξη για γονείς: Ποιοι μπορούν ακόμη να αποχωρήσουν πριν από τα 62
Οι προϋποθέσεις για ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες – Τι ισχύει για 25ετία, ανήλικο παιδί και πλασματικά έτη
Πρόωρη σύνταξη για γονείς: Ποιοι μπορούν ακόμη να αποχωρήσουν πριν από τα 62
λαστ
Λιγότερα έξοδα στο βενζινάδικο: Το μυστικό με το νόμισμα που προστατεύει την τσέπη και την ασφάλεια των οδηγών
Η ακρίβεια στα καύσιμα και το «κόλπο του κέρματος»: Πώς μια απλή κίνηση μειώνει το κόστος μετακίνησης
Λιγότερα έξοδα στο βενζινάδικο: Το μυστικό με το νόμισμα που προστατεύει την τσέπη και την ασφάλεια των οδηγών
Αυτοκίνητο - Κιβώτιο ταχυτήτων
Το κουμπί στο αυτοκίνητο που οι περισσότεροι πατούν λάθος — Και όμως δροσίζει πιο γρήγορα

Η λειτουργία του περνά σχεδόν απαρατήρητη στους περισσότερους οδηγούς, όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην...

Το κουμπί στο αυτοκίνητο που οι περισσότεροι πατούν λάθος — Και όμως δροσίζει πιο γρήγορα