golearn-engl_970-250
"...ειλικρινά σας τονίζω πως ποτέ δεν ήθελα να φύγω από την χώρα μου, η Ελλάδα με έδιωξε"

Μια ανοικτή επιστολή από Επιστήμονα και Τεχνολόγο Υλικών που εργάζεται σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας (τα στοιχεία της στη διάθεσή μας) έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr. Στην επιστολή αυτή παρουσιάζεται εν συντομία ο παραλογισμός του ελληνικού συστήματος, που αναγνωρίζει τα πτυχία των κολεγίων αλλά "διώχνει" τους αποφοίτους των πανεπιστημίων...

 

Ανοιχτή επιστολή

Στον κ. Πρωθυπουργό

Στην κα. Υπουργό Παιδείας

 

Το 2000 πέρασα στη Σχολή Θετικών Επιστημών Πάτρας, στο νεοϊδρυθέν Τμήμα Επιστήμης των Υλικών. Στη συνέχεια καθώς αναμέναμε την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος, τελείωσα το Μεταπτυχιακό και το Διδακτορικό μου δίπλωμα στο Πολυτεχνείο. Σήμερα ζω και εργάζομαι στην Αγγλία.

Με αφορμή τον νόμο που δίνει δικαίωμα σε αποφοίτους κολεγίων να διεκδικούν θέσεις στο δημόσιο θέλω να γνωστοποιήσω και να καταγγείλω τα εξής.

Κύριε Πρωθυπουργέ και κυρία Υπουργέ Παιδείας,

πριν κάνετε δραστικές αλλαγές στην Εκπαίδευση εις βάρος των πολιτών που εμπιστεύτηκαν την δημόσια παιδεία, βεβαιωθείτε πρώτα πως οι απόφοιτοι πολίτες των Δημοσίων Πανεπιστημίων της χώρας έχουν δικαιώματα, και πρωτίστως ότι τα δικαιώματα αυτά εφαρμόζονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απόφοιτοι των τμημάτων Υλικών των Πανεπιστημίων Πατρών και Κρήτης. Έχουμε κατοχυρωμένα δικαιώματα εδώ και 10 χρόνια, σύμφωνα με το ΠΔ 45/2009 (ΦΕΚ κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων των Τμημάτων Υλικών Πάτρας και Κρήτης), τα οποία ουδέποτε εφαρμόστηκαν.

Τα Τμήματα Πάτρας και Κρήτης, αλλά και ο Σύλλογος, έχουν κάνει πολλές προσπάθειες εύρεσης λύσης στέλνοντας προτάσεις και αντιπροτάσεις στη Διά βίου Μάθηση, στο ΥΠΑΙΘ και στη συνέχεια στο ΙΕΠ, ενώ θα έπρεπε να γίνει το αντίθετο.

Ξεκινήστε λοιπόν την αξιολόγηση από τα συρτάρια και τα πρωτόκολλα των Υπουργείων και δείτε γιατί αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά. Σταματήστε να ζητάτε πίσω εξειδικευμένο προσωπικό γιατί εσείς μας διώξατε, και αν θέλετε να πάει μπροστά ο βιομηχανικός τομέας της χώρας εκμεταλλευτείτε πρώτα το εγχώριο ελληνικό εργατικό δυναμικό και μετά ζητήστε και το ξένο.

Η Εκπαίδευση είναι τα θεμέλια της κοινωνίας και όσο δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό εκεί, δεν θα υπάρχει και εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό στο μέλλον.

Κατέχοντας Ακαδημαϊκή θέση στην Αγγλία, είναι αστείο και παράλογο το γεγονός, πως στην Ελλάδα, δεν έχω το δικαίωμα να διδάξω ούτε σε ΔΙΕΚ (που δεν χρειάζεται καν κωδικός ΠΕ), ούτε σε σχολείο, ούτε καν σε φροντιστήριο. Έτσι οι απόφοιτοι των Τμημάτων μετράμε άνω των 10 χρόνων διαφυγόντα κέρδη από το Ελληνικό Δημόσιο καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε τα χαρτιά μας ούτε για θέση αναπληρωτή σε σχολείο.

Παρακαλώ το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει την ευθύνη ως εποπτικό όργανο του ΙΕΠ για να εφαρμοστεί άμεσα το ΠΔ 45/2009. Νομικά, το ΠΔ 45/2009 και μόνο αρκεί και μαθηματικά θα πρέπει να αρκεί η παρέλευση των 10 ετών και οι 3.000 φοιτητές και απόφοιτοι.

Και ειλικρινά σας τονίζω πως ποτέ δεν ήθελα να φύγω από την χώρα μου, η Ελλάδα με έδιωξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία στις ΗΠΑ - 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη
Πάνω από 80.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση οπιοειδών την περασμένη χρονιά, στην πλειονότητά τους από συνθετικές ουσίες, όπως η φαιντανύλη
Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία στις ΗΠΑ - 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη
Ασύλληπτη τραγωδία στο Χαλάνδρι: Κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία μέσα σε ΙΧ
Τραγωδία χθες το απόγευμα στο Χαλάνδρι, όπου ένα κοριτσάκι 8 ετών βρήκε φρικτό θάνατο μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, πιθανόν από θερμοπληξία. Το τραγικό...
Ασύλληπτη τραγωδία στο Χαλάνδρι: Κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία μέσα σε ΙΧ