Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο που προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας
Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων και Ελαστικά Εργαζόμενων Εκπαιδευτικών Λέσβου

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση και στην μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Ακούστηκε δυνατά η φωνή των εργαζομένων και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που βαθαίνει την ιδιωτικοοικονομική λειτουργιά των ΑΕΙ, συνδέει την αξιολόγηση με τη χρηματοδότησή τους,  εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα Κολέγια και τιμωρεί νεοδιόριστους και αναπληρωτές με 3ετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας. 

Καταγγέλλουμε την άθλια τακτική της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και της Υπουργού Ν. Κεραμέως. Για μια ακόμα φορά απαξίωσε με τη στάση της τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή για δύο ώρες και πλέον!! Αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία των συνδικάτων κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης. Είναι συνειδητή επιλογή και πάγια τακτική της Υπουργού Παιδείας από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της το «γύρισμα της πλάτης» στους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους! Η πρόσκληση για συνάντηση με ολιγομελή αντιπροσωπεία των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ μετά την συγκέντρωση και αφού περίμενε να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι αποτελεί τουλάχιστον εμπαιγμό!

Να σταματήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την κοροϊδία!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τις απαράδεκτες διατάξεις και συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ  καλεί  όλους τους συναδέλφους σε  μαζική συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 23/1  στις 13:00 στην Περ/κη Δ/νση.  (Αξιοποιούμε την 3ωρη σταση εργασιας απο τη Δ.Ο.Ε τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου και 3ωρη σταση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικων Α/θμιας Λέσβου για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα