«Να αποσυρθεί τώρα η διάταξη για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων»
Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί την ψήφιση μίας διάταξης που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του σχολείου και οδηγεί στην υποβάθμιση πτυχίων και Σχολών τονίζει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών

Με το άρθρο 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου το υπουργείο Παιδείας έρχεται να προωθήσει μια διάταξη που το εκπαιδευτικό κίνημα αντιμαχόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης με αποτελεσματικό τρόπο.

Είναι μια εξέλιξη που επηρεάζει με καθοριστικό και απόλυτα αρνητικό τρόπο το «σήμερα» και το «αύριο» της δημόσιας εκπαίδευσης. Υποβαθμίζει το επιστημονικό και παιδαγωγικό πεδίο των πτυχιούχων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Με το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται να γίνονται δεκτά από τον ΑΣΕΠ τα πτυχία των κολεγίων ακόμα και αν δεν έχουν εξασφαλίσει την ακαδημαϊκή αναγνώρισή τους μέσω του ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης).

Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.

Με– fast track- διαδικασίες θα είναι δυνατή πλέον η απόλυτη ισοτίμηση των πτυχίων των κολεγίων (μέσω αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων) με τα πτυχία των Ελληνικών ΑΕΙ.

Και στη συνέχεια μέσω αυτής της αναγνώρισης θα γίνεται δυνατή η συμμετοχή των αποφοίτων των κολεγίων σε προκηρύξεις του δημοσίου και του ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για μία ευθεία βολή στην καρδιά του εκπαιδευτικού μας συστήματος, πλήγμα στο μορφωτικό και παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου.

Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης όχι με κάποια πρωτοβουλία για τη δημόσια εκπαίδευση αλλά για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί την ψήφιση μίας διάταξης που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του σχολείου και οδηγεί στην υποβάθμιση πτυχίων και Σχολών.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_blue.jpg
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία – Αναρτήθηκαν τα Αποτελέσματα
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
ΥΠΑΙΘΑ
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»
Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γιαννικόπουλο
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»
zaxaraki
Συνέργειες υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας
Τι είπε για την επίσκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη η υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Αθηνά Μιχαηλίδου
Συνέργειες υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας