Φίλης προς Κεραμέως: Δύο εγκυκλίους σε μια μέρα για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών; Δεν έχετε το Θεό σας!
«Δεν έχετε το Θεό σας» είπε απευθυνόμενος στη Νίκη Κεραμέως ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στις δύο -εκ δια μέτρου αντίθετες- εγκυκλίους σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. 

Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε προχειρότητα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία «ακόμα για μια σχολική γιορτή έφερε τα πάνω – κάτω».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας εκδόθηκε εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία στα σχολεία δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής ή εκκλησιασμός, ενώ το απόγευμα σε νέα ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιούσε ότι η 30ή Ιανουαρίου ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων και ότι το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Μετά το «αλαλούμ», το alfavita.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας και επιβεβαίωσε ότι στις 30 Ιανουαρίου το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας και ότι στο πλαίσιο της εορτής των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις. 

Χ. ΒΑΪΝ.

Διαβάστε ακόμα:

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών: Ανοιχτά τα σχολεία - Κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα

Κεραμέως: Ιδεολογικά περήφανοι για τη σύνδεση χρηματοδότησης-αξιολόγησης - «Στραγγαλίζετε οικονομικά τα ΑΕΙ» απαντά η Τζούφη

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα