Αλήθεια, αυτή την «Παιδεία» θέλετε να μεταλαμπαδεύσουμε στους μαθητές μας;
Γράφει η Μαρία Μπίζου

Τόπος: Ελλάδα
Έτος: 2020
Φορέας: Υπουργείο Παιδείας

Απόφαση Νο1: Οι φετινές 2650 παραιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών προβλημάτισαν το υπουργείο. Μετά από...ώριμη σκέψη και προσεκτικά μελετημένο σχέδιο, βρέθηκε μια εφευρετική -θα τολμούσα να πω- λύση. Από την ερχόμενη χρονιά, αν ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός αρνηθεί την πρόσληψή του, θα υφίσταται ποινή 3ετούς αποκλεισμού από τους πίνακες και κατ' επέκταση 3ετή ανεργία. Γιατί αν δεν τιμωρήσεις τους νομάδες αναπληρωτές, ποιους θα τιμωρήσεις;

Τώρα γιατί κανένας λαμπρός νους δε σκέφτηκε να ψάξει πότε στο κοντινό παρελθόν δεν υπηρχε τετοιο πρόβλημα και γιατί, είναι δυσεξήγητο.

Δυσεξήγητο είναι επίσης και το πώς ένας Υπουργός Παιδείας προκρίνει τις ποινές κι όχι τα κίνητρα (μοριοδότηση προϋπηρεσίας) ως λύση.

Απόφαση Νο2: Επειδή η απόφαση Νο1 θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά, στην Κάσο φέτος δόθηκε μια άλλη προσωρινή (;) λύση, εξίσου -ή και περισσότερο- εφευρετική με την προηγούμενη!

Ελλείψει εκπαιδευτικών Πληροφορικής στο ακριτικό αυτό νησί, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να ορίσει δύο στρατιώτες, πτυχιούχους Πληροφορικής, που κάνουν τη θητεία τους στο νησί, να διδάξουν τους μαθητές με στόχο να τους...προετοιμάσουν για τις πανελλήνιες!

Όχι, όχι δεν είναι άρθρο εφημερίδας του 1960. Είναι πραγματικό γεγονός που λαμβάνει χώρα το 2020, σε περίοδο όπου λειτουργούν πλήρως και διακριτά οι θεσμοί κι οι υπηρεσίες ενός κράτους που θέλει να θεωρείται Ευρωπαϊκό.
Κι αυτό αντί ν' αποτελεί ντροπή, όνειδος κι αιτία παραίτησης της αρμόδιας Υπουργού, χαιρετίζεται ως αποτελεσματική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού!

Η 10χρονη και πλέον απουσία διορισμών δείχνει πια ολοφάνερα τις παθογένειες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί παραιτούνται γιατί κουράστηκαν να γυρνάνε σε όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο, να μένουν σε ξενοδοχεία επειδή δε βρίσκουν σπίτια, να αφήνουν πίσω τις οικογένειες τους ξανά και ξανά, να είναι αναλώσιμοι, να ζουν στην αβεβαιότητα και γιατί απογοητεύτηκαν απ' την απαξίωση της προϋπηρεσίας τους που αποκτήθηκε με τόσο κόπο!

Το υπουργείο λοιπόν αντί ν' απαντήσει με κίνητρα, απαντά με τιμωρίες και με αντικατάστασή των εκπαιδευτικών από...φαντάρους ως δυναμικό μήνυμα υποταγής.

Αλήθεια, αυτή είναι η παιδεία σας; Κι αυτή την "παιδεία" θέλετε να μεταλαμπαδεύσουμε κι εμείς στους μαθητές μας;

Ή θα αντιδράσουμε ή θα μας καταπιεί το σύστημα συνάδελφε!

Εσύ διαλέγεις!

Το κείμενο αναρτήθηκε στο group του ΠΑΣΑΔ στο facebook

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Κορονοϊός: 99 νέοι θάνατοι, 2018 κρούσματα και 608 διασωληνωμένοι

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου
Παράταση μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας...
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου
Lockdown-σχολεία: Τηλεκπαίδευση και ειδικά σχολεία στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή
Lockdown-σχολεία: Τηλεκπαίδευση και ειδικά σχολεία στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή
Βουλή-Live: Σε τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις απαντά σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Lockdown-σχολεία: Τηλεκπαίδευση και ειδικά σχολεία στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή