Απάντηση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Αχαρνών στο ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»
Η νέα ανακοίνωση του Συλλόγου και η απάντηση της διευθύντριας

Απάντηση σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» δημοσιεύει η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, με αφορμή την ανάθεση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Πιο αναλυτικά η διευθύντρια αναφέρει:

Αγαπητοί,

μην γελιέστε, αλλά κυρίως  μην υποτιμάτε τους αναγνώστες σας, όσους παρακολούθησαν όσα γραπτά διαμείφθηκαν.  Το «μανιφέστο» το οποίο καταγράφετε ως απάντησή σας  δεν στέκεται σε καμία περίπτωση και με καμία προσέγγιση ως απάντηση στην δική μου. Όσα γράφετε δικαιολογούν απλώς την ύπαρξή σας αλλά όχι την καταγγελία σας εναντίον μου.

Μην υποτιμάτε λοιπόν και αποδυναμώνετε τα όσα δίκαια και λογικά υποστηρίζετε  - στα οποία συμφωνώ, όπως δήλωσα και στην απάντησή μου στην καταγγελία σας – χρησιμοποιώντας τα ως απάντησή σας. Οποιοσδήποτε νοήμων αντιλαμβάνεται πως είναι ανακόλουθα της συγκεκριμένης και εν λόγω καταγγελίας σας και πως η αναφορά σε αυτή την ιδεολογική σας θέση πρόκειται για σπασμωδική κίνησή σας για να «σώσετε» όσα σας εκθέτουν.

Προφανώς, δεν μπορέσατε - αν μπορούσατε θα το είχατε ήδη κάνει  -να ανατρέψετε τα επιχειρήματα με τα οποία αποδόμησα την άδικη και αστήριχτη καταγγελία σας στο πρόσωπό μου.

Όλοι γνωρίζουμε πως απαιτούνται ηθικές δυνάμεις, κουράγιο και δύναμη, ανάληψη ευθύνης και ανωτερότητα για την αναγνώριση και διόρθωση του λάθους και την αποκατάσταση της αδικίας.

Δεν είχε το σθένος κανείς σας να το πράξει; Να εκφράσει έστω, αποστασιοποιούμενος από το Διοικητικό Συμβούλιό σας την αντίθεσή του σε όσα ενάντια στο πρόσωπό μου προκαλέσατε;

Πώς θα υποστηρίζετε στο εξής πως υπερασπίζεστε τα δίκια των συναδέλφων μας και θα υπόσχεστε στήριξη όταν αναίτια και αστήριχτα κηλιδώνετε την υπηρεσιακή υπόληψη μιας εξ αυτών, εμένα;

Ή μήπως, πιστεύετε, πως στα μάταια των συναδέλφων θα μετρήσει το ότι δεν ανήκω στον σύλλογο «Σωκράτης», οπότε θα συνταχθούν μαζί σας;

Επαναλαμβάνω, μην τους υποτιμάτε, έχουν και λογική και κρίση.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», στην οποία απαντά η διευθύντρια:

Αξιότιμη  διευθύντρια,

Πάγια θέση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ  Αν. Αττικής « ο Σωκράτης», ομόφωνα ψηφισμένη σε Γενική Συνέλευση, είναι ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.

Σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και η ανθρώπινη γνώση κατακτά νέα πεδία, διεκδικούμε ένα σχολείο που να ανοίγει τους ορίζοντες των μαθητών μας και να βοηθάει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητά τους. Ένα σχολείο που θα τους βοηθά να οργανώνουν τη σκέψη και τη ζωή τους, τη συλλογική δραστηριότητα τους μέσα και έξω από το σχολείο, σύμφωνα με τις ανάγκες της ηλικίας τους. Που θα καλλιεργεί, θα δίνει ώθηση στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, στην πρωτοβουλία και την εφευρετικότητά τους.

Αντίθετα το σημερινό σχολείο, που υπηρετεί τους στόχους της αγοράς, ανεξάρτητα  πώς ονομάζεται και ποια μορφή έχει, στηρίζεται και στηρίζει την ελαστική εργασία και τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας  και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Το σχολείο «καλείται» να λειτουργήσει και να συνταχθεί το ΕΩΠ όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν, αλλά με βάση τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών κάθε σχολικής μονάδας με αποτέλεσμα ο δάσκαλος, από επιστήμονας και εκπαιδευτικός, να μετατρέπεται «σε πολυεργαλείο», που τα κάνει όλα και συμφέρει και που θα πρέπει να αξιολογείται και γι’ αυτό. Η λογική αυτή της  διαχείρισης είναι αποτέλεσμα της χρόνιας αδιοριστίας εκπαιδευτικών αλλά και της μη κάλυψης όλων των κενών από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Με βάση τα παραπάνω με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, να συνεδριάσουν, να αποτυπώσουν όλα τα κενά των σχολείων τους, σε νηπιαγωγούς, νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής, καθώς και δασκάλους,  δασκάλους ειδικής αγωγής (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη), εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, φυσικής αγωγής, μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής),  ενισχυτική διδασκαλία και ολοήμερο και να διεκδικήσουν από τη Διευθύνση Π. Ε. μαζί με  το Σύλλογο την πλήρη κάλυψή τους με τις αντίστοιχες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να δηλώσουν τη μη επιθυμία τους στην ανάθεση μαθημάτων καθώς αυτό είναι αντιεπιστημονικό, αντιπαιδαγωγικό και αντισυναδελφικό.

Οι  αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, όπως και στο παρελθόν, αλλά και οι δράσεις του Συλλόγου μας σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία (κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ, στο Υπουργείο Παιδείας, Εργασίας κτλ.) μπορούν να ανατρέψουν αυτή τη μίζερη εικόνα του σημερινού σχολείου, για ένα σχολείο που να  ανταποκρίνεται  στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, ικανοποιώντας τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων  να συνταχθούν με τις αποφάσεις του σωματείου για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική, για να υπερασπίσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Διευθύντρια προχωρά σε υποχρεωτική ανάθεση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής ενάντια στην απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων

Απάντηση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Αχαρνών στο ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»

σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Τα προβλήματα στην καταγραφή των ελλείψεων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Τα προβλήματα στην καταγραφή των ελλείψεων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Η κίνηση αυτή του Υπουργείου προδιαθέτει για μια προετοιμασία για μακρά διάρκεια ή έστω απροσδιόριστα μεγάλο διάστημα κλειστών...
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Τα προβλήματα στην καταγραφή των ελλείψεων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Ν. Κεραμέως: Προχωράμε στη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές
Ν. Κεραμέως: Προχωράμε στη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές
Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να μειωθεί η ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανακοίνωσε πριν από λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός...
Ν. Κεραμέως: Προχωράμε στη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές