Διευθύντρια προχωρά σε υποχρεωτική ανάθεση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής ενάντια στην απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων
Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής  «Ο Σωκράτης»

Συνάδελφοι,

ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 2ου Δημ. Σχ. Αχαρνών, γιατί προχωρά σε υποχρεωτική ανάθεση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. 70, παρά την αντίθετη ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Με άλλα λόγια, η εν λόγω Διευθύντρια κάνει κατάχρηση της θέσης της, ακυρώνοντας στην πράξη απόφαση του ανώτατου οργάνου της σχολικής μονάδας, με το να επιβάλλει την ανάθεση μαθήματος ειδικότητας.

Η Διευθύντρια, λειτουργώντας ως εντολοδόχος της μίζερης αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής και στο όνομα μιας διαχειριστικής διοικητικής πρακτικής, αποποιείται τον παιδαγωγικό ρόλο της και προχωρά στην ουσιαστική υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, απαιτώντας ένα μάθημα ειδικότητας να μην γίνεται από τον αντίστοιχο επιστήμονα.

Τέλος, καταγγέλλουμε τη Διευθύντρια ότι φέρεται αντισυναδελφικά, αφού υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι επιστήμονες για το συγκεκριμένο διδακτικό αντικείμενο.

Υπογραμμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι ανώτατο όργανο σε μια σχολική μονάδα είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων, μέλος του οποίου είναι και ο Διευθυντής και ο οποίος οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις του συλλογικού οργάνου!