Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Δέσμευση Μιχαηλίδου-Λιβάνιου για τους μαθητές που χρήζουν ειδικής φροντίδας

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση της κυβέρνησης που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα της παράλληλης στήριξης παιδιών με ειδικές ανάγκες, σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και για τις δημιουργικές δραστηριότητές τους, έδωσαν στη Βουλή οι υφυπουργοί Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος και Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, που τόνισε ότι η πρόσφατη διάταξη του νόμου 4647 για τη παράλληλη στήριξη, που ψηφίστηκε και από το ΚΙΝΑΛ, δεν παρέχει ολοκληρωμένες διευκολύνσεις για τα παιδιά που χρήζουν ειδικής φροντίδας.

Ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε τη θέσπιση νέας διάταξης, ώστε όπως είπε, να εφαρμοστούν και για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, οι ίδιες πρόνοιες που εφαρμόζονται για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

«Ο συνοδός βοηθός πρέπει να είναι πιστοποιημένος από το χώρο ειδικής αγωγής και να πληρώνεται από την Πολιτεία. Πρέπει να υπάρξει η υποχρέωση για δημόσιους, ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, εφόσον το παιδί είναι πιστοποιημένα ανάπηρο, να έχει τη δυνατότητα παράλληλης στήριξης», επεσήμανε.

Από την πλευρά τους και οι δύο υφυπουργοί υπεραμύνθηκαν της διάταξης που ψηφίστηκε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση λειτούργησε πυροσβεστικά με μια προσωρινή λύση με στόχο να μη χαθεί το τρέχον σχολικό έτος για τα παιδιά αυτά και διαβεβαίωσαν ότι ήδη είναι σε συνεργασία τα δύο υπουργεία ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Υλοποιήσαμε ένα αίτημα δημάρχων για τα παιδιά που χρήζουν ειδικής φροντίδας. Πυροσβεστικά λειτουργήσαμε για να μη χάσουν το τρέχον σχολικό έτος δίνοντας τη δυνατότητα συνοδού βοηθού που επιλέγει η οικογένεια. Προφανώς θα το δούμε το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ώστε με συμπληρωματικά μέτρα να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα, ίσως και με βάουτσερ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος και προσέθεσε: «Ήταν ένα αίτημα αρκετών δημάρχων και το υπουργείο έδειξε ευαισθησία, παρότι δεν ήταν ούτε τέλεια ούτε ολοκληρωμένη η λύση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υφυπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι «η διάταξη κατατέθηκε από την κυβέρνηση έπειτα από μια ουσιαστική διαβούλευση με δήμους και ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών με στόχο να λειτουργήσει καθαρά επικουρικά».

Τόνισε ακόμα ότι «πρόθεση, υποχρέωση και δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης, είναι να βοηθήσει για τις δημιουργικές δραστηριότητες αυτών των παιδιών, με ουσιαστικά και συγκεκριμένα μέτρα».

«Είμαστε σε συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών για να δούμε τι παραπάνω κίνητρα να δώσουμε. Η διάταξη που ψηφίστηκε δεν ήρθε για να αναπληρώσει το ρόλο του Δημοσίου αλλά επικουρικά για να δώσει βοήθεια στις οικογένειες που έχουν παιδί το οποίο χρήζει ειδικής φροντίδας», υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου.

«Εμείς προτείνουμε τα δύο υπουργεία, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Παιδείας να δείτε και να λύσετε άμεσα το πρόβλημα. Μπορείτε να το κάνετε με βάουτσερ, και με κοινή υπουργική απόφαση να προσδιοριστεί η παράλληλη στήριξη των παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως ισχύει για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Αυτό που συμπεραίνεται σύμφωνα με όσα είπαν οι δύο υφυπουργοί, είναι ότι ψηφίστηκε προσωρινή λύση και στις λεπτομέρειες βρίσκεται η επίλυση του προβλήματος. Πάρτε πρωτοβουλία, καλέστε όλα τα κόμματα συζητήστε το, καλέστε μετά και τους φορείς, ώστε μέσα στο τρέχον έτος να λήξει οριστικά το θέμα», σχολίασε από την πλευρά του ο προεδρεύων του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Στόχος μας είναι στο νέο σχολικό έτος, να έχουμε λυμένο το χρονίζον αυτό πρόβλημα. Και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι μεγάλο, πραγματικό και ζωηρό. Θα γίνει διαβούλευση άμεσα για να λυθεί οριστικά», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις έδωσε και η υφυπουργός Εργασίας και κατέληξε λέγοντας: «Πυροσβεστικά λειτουργήσαμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνουν αυτά τα παιδιά εκτός εκπαίδευσης. Στο τραπέζι του διαλόγου είναι πως θα διασφαλιστούν. Χθες είχα συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων παιδιών με Αναπηρία και όλοι συμφωνούμε ότι η διάταξη είναι απαραίτητη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα