Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kerameos
Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθούν εντός του 2020 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και στη γενική εκπαίδευση επανέλαβε η Νίκη Κεραμεώς - Η θέσπιση της κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ στο τραπέζι των συζητήσεων με τις πρυτανικές αρχές

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθούν εντός του 2020 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και στη γενική εκπαίδευση επανέλαβε σήμερα με δηλώσεις της η Νίκη Κεραμεώς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι με τους μόνιμους διορισμούς θα καλυφθούν κάποια από τα κενά που μέχρι σήμερα καλύπτονται με αναπληρωτές, ενώ θα ανανεωθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό που στη χώρα μας είναι γηρασμένο σε σχέση με άλλες χώρες.

Αναφερόμενη στο νέο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και το νέο τρόπο χρηματοδότησης των ΑΕΙ, η υπουργός έκανε λόγο για θέσπιση αντικειμενικών και κριτηρίων ποιότητας που θα συνδέονται με ένα μέρος της κρατικής χρηματοδότησης (αριθμός φοιτητών, γεωγραφική διασπορά κ.ά).

Η νέα Ανεξάρτητη Αρχή που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη ΑΔΙΠ θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες που θα αφορούν την αξιολόγηση και το στρατηγικό σχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε πως είναι απαραίτητη η επανεξέταση συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη μέσα από αντικειμενικά κριτήρια και «όχι με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής».

«Συζητάμε την κάρτα εισόδου στα ΑΕΙ»

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο θέσπισης ελεγχόμενης εισόδου των φοιτητών στα ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως δράσεις για την ενίσχυση της ακαδημαϊκής ασφάλειας υπάρχουν πάρα πολλές όπως ο φωτισμός των χώρων, η ελεγχόμενη είσοδος των φοιτητών, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά με τις πρυτανικές αρχές των Ιδρυμάτων, προσθέτοντας πως στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το θέμα της κάρτας εισόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης μαθήτριας
Όπως καταγγέλλει η μητέρα της 11χρονης μαθήτριας, αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες ακολούθησε το σχολικό λεωφορείο της κόρης της και δύο άνδρες προσπάθησαν...
Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης μαθήτριας
patrakapnogona epal
Πάτρα: Σύρραξη και καπνογόνα μεταξύ μαθητών σε ΕΠΑΛ - Στο νοσοκομείο 15χρονος
Ένας μαθητής τραυματίστηκε σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα όταν μαθητές έριξαν καπνογόνα μέσα στο σχολικό συγκρότημα
Πάτρα: Σύρραξη και καπνογόνα μεταξύ μαθητών σε ΕΠΑΛ - Στο νοσοκομείο 15χρονος
diki pseutogiatrou
Δίκη ψευτογιατρού: Οργή μητέρας θύματος - «Αλήτη, τέρας μου έφαγες το κορίτσι»
Η μητέρα θύματος προσπάθησε να λιντσάρει τον κατηγορούμενο - «Μου έλεγε ότι θα ο καρκίνος θα ξεραίνονταν» κατέθεσε γυναίκα, θύμα του «Dr Kontos»
Δίκη ψευτογιατρού: Οργή μητέρας θύματος - «Αλήτη, τέρας μου έφαγες το κορίτσι»
Αξιολόγηση-Α' Σύλλογος Αθηνών: 73,5% υπέρ του ενιαίου κειμένου της ΔΟΕ
Απεργία - αποχή ζητά ο Α' Σύλλογος Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Το 73,5% των σχολείων υπέρ του ενιαίου κειμένου της ΔΟΕ
Αξιολόγηση-Α' Σύλλογος Αθηνών: 73,5% υπέρ του ενιαίου κειμένου της ΔΟΕ