Νέες προσλήψεις αναπληρωτών στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
Έρχονται νέες προσλήψεις στα ΔΥΕΠ και στις τάξεις Υποδοχής - Νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Νέες προσλήψεις φέρνει η διαπολιτισμική εκπαίδευση και το προσφυγικό στα σχολεία, καθώς με πρόσφατες δηλώσεις της η Υφυπουργού Παιδείας στην Βουλή τονίζει "πως το Υπουργείο παιδείας υπουργείο υλοποιεί τη δράση προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών. "

Συγκεκριμένα:

"Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ. Υποστηρίζουμε τις ΔΥΕΠ με εκπαιδευτικό προσωπικό, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Ήδη στο τρίμηνο του παρόντος σχολικού έτους έχουμε προβεί στο διορισμό εκατοντάδων αναπληρωτών για ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής, οι οποίοι είναι διπλάσιοι αναλογικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι".

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Έχουμε μάλιστα εξασφαλίσει πιστώσεις για την κάλυψη των αναγκών για το σύνολο του έτους και ήδη προγραμματίζουμε προσλήψεις για το επόμενο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα για τις νέες Τάξεις Υποδοχής».

Μοριοδοτούμενη Κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Εκπ/ση για μαθητές με προσφυγικό - μεταναστευτικό υπόβαθρο

Το Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρει εξ αποστάσεως και ασύγχρονο μοριοδοτούμενο 9μηνο 408 ωρών ΕΤΗΣΙΟ επιμορφωτικό πρόγραμμα "Κατάρτιση εκπαιδευτικών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο"(μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας).Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 2 Δεκεμβρίου και έχει ανοικτές αιτήσεις έως και 16 Δεκεμβρίου

Όπως ορίζει ο νόμος Γαβρόγλου μοριοδοτεί με 2 μόρια για διορισμούς - προσλήψεις.

Αποτελεί το κορυφαίο σεμινάριο στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στην Ελλάδα το οποίο επιλέγουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, μόνιμοι, αδιόριστοι και αναπληρωτές. 

Δεν έχει υποχρεωτικές παρακολουθήσεις - Είναι ασύγχρονο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

golearn

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης Ξένης Γλώσσας

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό επιμορφωτικό μοριοδοτούμενο (7μηνών - 400 ωρών) πρόγραμμα πραγματοποιεί το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου προσφέρει εξ αποστάσεως και ασύγχρονα το μοριοδοτούμενο 400 ωρών επιμορφωτικό πρόγραμμα στην «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερη/Ξένη Γλώσσας : Θεωρία και Πράξη».

Το πρόγραμμα αυτό αφορά όλους τους αναπληρωτές και γενικότερα εκπαιδευτικούς που θέλουν να επιμορφωθούν στο προσφυγικό στην σχολική εκπαίδευση και κυρίως στους φιλόλογους

Αποτελεί το κορυφαίο σεμινάριο για φιλόλογους αυτή την περίοδο

To επιμορφωτικό πρόγραμμα αναδεικνύει ποικίλες πτυχές της διδασκαλίας της πρώτης και δεύτερης/ξένης γλώσσας εστιάζοντας τόσο σε ειδικότερα μεθοδολογικά ζητήματα όσο και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά διαφορετικών ομάδων διδασκομένων. Αρχικά, ύστερα από τον ορισμό της πρώτης, δεύτερης και ξένης γλώσσας και την ανάλυση της επίδρασης που ασκεί στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας προσδιορίζονται σύγχρονες τάσεις της γλωσσικής διδασκαλίας με άξονα, μεταξύ άλλων, τη δημιουργική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, τις αρχές της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και τη διγλωσσία στην ατομική και κοινωνική της διάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

didaskalia_tis_ellinikis

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα