Αναβάθμιση ύψους 3 εκατ. ευρώ για το Πολυτεχνείο Κρήτης: Πώς θα γίνει φιλικό προς το περιβάλλον
Στην ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του προχωρά το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της πρότασης που υπέβαλλε το Πολυτεχνείο, ύψους 3.241.112 ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολυτεχνείου, «μέσα στα επόμενα χρόνια, μέχρι το τέλος του 2023, το Ίδρυμα θα υλοποιήσει σημαντικά βήματα προς τον στόχο της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, της μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων και της χρήσης πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον».

Ειδικότερα, 15 κτίρια της Πολυτεχνειούπολης, μεταξύ των οποίων η Α' Φάση της Φοιτητικής Εστίας, το Φοιτητικό Εστιατόριο, το Συγκρότημα των Σχεδιαστηρίων και το Γλωσσικό Κέντρο, πρόκειται να αποκτήσουν νέα θερμομόνωση, νέα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, νέο φωτισμό LED και σύγχρονες μονάδες κλιματισμού με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση.

Παράλληλα, θα αντικατασταθούν όλα τα συμβατικά υπηρεσιακά οχήματα του ιδρύματος με αντίστοιχα ηλεκτροκίνητα και θα εγκατασταθούν κατάλληλοι σταθμοί φόρτισης. Επίσης, θα αναπτυχθεί ένα μικρό δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων για πιλοτική χρήση από την πολυτεχνική κοινότητα με προοπτική επέκτασης από ίδιους πόρους, μέσω της χρήσης των οποίων θα διευκολυνθεί η μετακίνηση ανάμεσα στα κτίρια της Πολυτεχνειούπολης, που εκτείνονται σε μία έκταση 300 στρεμμάτων, ενώ θα εκπονηθεί μία σειρά μελετών ενεργειακής απόδοσης για το σύνολο της Πολυτεχνειούπολης.

Στην ανακοίνωση του Πολυτεχνείου επισημαίνεται ότι μόνο τέσσερα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης από τον περασμένο χειμώνα, οπότε και ανακοινώθηκε.

«Αυτή και άλλες δράσεις του Ιδρύματος, όπως το σχεδιαζόμενο φωτοβολταϊκό πάρκο, φέρνουν το Πολυτεχνείο Κρήτης πολύ πιο κοντά στον στόχο του Πράσινου Πανεπιστημίου, ώστε να αποτελέσει πρότυπο για άλλα ιδρύματα ή δημόσιους φορείς», καταλήγει η ανακοίνωση του Πολυτεχνείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσίπρας αλέξης
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο αναδεικνύει την πίεση στους εκπαιδευτικούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα καθηγητή που εργάζεται και ως delivery....
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησε η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο - Το χρονικό της αποκάλυψης και τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
καλογρια
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
Εισαγγελικές διαστάσεις και πειθαρχικός έλεγχος για προβολή ταινίας τρόμου σε σχολική αίθουσα στον Βόλο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη