Σ. Ζαχαράκη: 63.500 ώρες για πρόσληψη ωρομισθίων στα Μουσικά το επόμενο διάστημα
Για 2.665 ώρες την εβδομάδα έκανε λόγο στην απάντησή της σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας

Ερώτηση για τα αιτήματα των μαθητών που φοιτούν σε Μουσικά Σχολεία και, συγκεκριμένα, για την χορήγηση δωρεάν σχολικών εγχειριδίων, καθώς και για την επαναφορά των σχολικών μουσικών αγώνων κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, απάντησε στην πρωτολογία της ότι «από την περσινή χρονιά που οι συνολικές προσλήψεις ήταν 472, φέτος προσλάβαμε 803 [σ.σ αναπληρωτές], διπλάσιους από πέρυσι».

Παράλληλα, η υφυπουργός τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα διατεθούν 2.665 ώρες την εβδομάδα για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στα Μουσικά Σχολεία. Όπως επεσήμανε συνολικά πρόκειται για 63.500 ώρες για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων.

Η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι το υπουργείο δίνει προτεραιότητες σε επίπεδο σπουδών, στα μουσικά εγχειρίδια αλλά και στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Ακόμη, στη δευτερολογία της υπογράμμισε ότι «οι χρόνοι πρόληψης αναπληρωτών πρέπει να αλλάξουν».

Διαβάστε επίσης:

Σ. Ζαχαράκη: Προσλήψεις το επόμενο διάστημα για τις νέες Τάξεις Υποδοχής

σχετικά άρθρα

Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Παρασκευή στο άγαλμα Βενιζέλου
Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Παρασκευή στο άγαλμα Βενιζέλου
Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να κηρύξουν 24ωρη απεργία στις 31/1, ως αρχή ενός αγωνιστικού ξεσηκωμού με αιτήματα αιχμής τους...
Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Παρασκευή στο άγαλμα Βενιζέλου