Ρεσιτάλ με άριες από όπερες στη βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που παρέχεται στο ελληνικό κοινό να απολαύσει τη Μαρκέλλα Χατζιάνο, μια Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που έχει ως σήμερα εμφανιστεί στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του κόσμου

Η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η δεύτερη μεγαλύτερη Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της στην Τέχνη και φιλοξενεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14:00 ρεσιτάλ με άριες από όπερες, προσφορά της διεθνούς φήμης mezzo-soprano Μαρκέλλας Χατζιάνο. Θα την συνοδεύει ο εξαίρετος πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης.

Εγκαινιάζοντας ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων, με στόχο τη σύζευξη Τέχνης και Επιστήμης, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ προσκαλεί στο νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης της όλα τα μέλη της, αλλά και κάθε φιλόμουσο, υποδεχόμενη τη διάσημη mezzo-soprano Μαρκέλλα Χατζιάνο, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που παρέχεται στο ελληνικό κοινό να απολαύσει τη Μαρκέλλα Χατζιάνο, μια Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που έχει ως σήμερα εμφανιστεί στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του κόσμου και έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς και σκηνοθέτες της εποχής μας, όπως, ενδεικτικά, τους José Carreras, Jessye Norman, Montserrat Caballé, Shirley Verrett, Samuel Ramey, Seiji Ozawa, Sir Colin Davis, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Franco Zeffirelli, Robert Wilson κ.α.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι η Μαρκέλλα Χατζιάνο εγκαινιάζει ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μάλιστα δε στην εόρτια ατμόσφαιρα της αναμονής των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Αυτήν την ξεχωριστή ημέρα περιμένουμε να σας δεξιωθούμε όλους, για να μοιραστούμε την αγάπη μας για τον λόγο, τη μουσική και τη γνώση …

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί σε αιμοδοσία
Εκπαιδευτικοί - Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι προβλέπει η νομοθεσία για την άδεια αιμοδοσίας
Έως έξι αιμοληψίες ή παροχές αιμοπεταλίων τον χρόνο – Τι προβλέπει η νομοθεσία και ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Εκπαιδευτικοί - Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι προβλέπει η νομοθεσία για την άδεια αιμοδοσίας
ΑΣΕΠ
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2026: Πώς συγκεντρώνονται τα μόρια;
Συνολικά, 17 διαφορετικά κριτήρια καθορίζουν τη βαθμολογία κάθε υποψηφίου, επηρεάζοντας άμεσα τη σειρά κατάταξης στους πίνακες.
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2026: Πώς συγκεντρώνονται τα μόρια;
δάσκαλοι
Εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων: Η αδικία στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ζητά άμεση αποκατάσταση
Εκπαιδευτικοί με ίδια χρόνια υπηρεσίας και ίδιες προϋποθέσεις, καλούνται να πληρώσουν εντελώς διαφορετικά ποσά για το ίδιο δικαίωμα.
Εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων: Η αδικία στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ζητά άμεση αποκατάσταση