Σ. Ζαχαράκη: Εντός του 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη - «Η αξιολόγηση δεν θα έχει “τιμωρητικό” χαρακτήρα, αλλά θα πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση των αδυναμιών του συστήματος»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» παραχώρησε η Σοφία Ζαχαράκη.

«Η επιστροφή των νέων μας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησής μας, καθώς γνωρίζουμε καλά ότι οι περισσότεροι δεν εγκατέλειψαν την χώρα μας από επιλογή, αλλά γιατί δεν έβρισκαν καλές δουλειές, δεν άντεχαν τις δυσβάσταχτες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, δεν έβλεπαν κάποια προοπτική», ανέφερε στη «Νέα Σελίδα» η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Παράλληλα, η κυρία Ζαχαράκη υπογραμμίζει ότι «αποτελεί βασική μας προτεραιότητα να προχωρήσουμε σε διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τις δημογραφικές εξελίξεις και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας». Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2020, ενώ σχετικά με την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, η Σ. Ζαχαράκη τόνισε ότι « δεν θα έχει “τιμωρητικό” χαρακτήρα, αλλά θα πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση των αδυναμιών του συστήματος».

Τέλος, αναφέρεται στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, ενώ περιγράφει τις προτεραιότητες και τις ενέργειες που σχεδιάζονται στον τομέα της εκπαίδευσης. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεθ
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Ρέθυμνο: Όταν η Χημεία της θάλασσας γίνεται Τέχνη στη Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Εκπαιδευτικοί
Αναθεώρηση του ΦΕΚ ζητούν οι εκπαιδευτικοί: Να διδάσκουν την Ιστορία Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου οι καθηγητές Ξένων Γλωσσών
Γιατί οι ξενόγλωσσοι κλάδοι είναι καταλληλότεροι για τη Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία
Αναθεώρηση του ΦΕΚ ζητούν οι εκπαιδευτικοί: Να διδάσκουν την Ιστορία Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου οι καθηγητές Ξένων Γλωσσών
χαμο
Ανατολική Αττική: Ένας χρόνος γόνιμης συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της σύμπραξης ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής και «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ανατολική Αττική: Ένας χρόνος γόνιμης συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»