Thumbnail
Διάταξη με την οποία προβλέπεται η απαλοιφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα τα απολυτήρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση

Χωρίς την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας θα εκδίδονται από την επόμενη σχολική χρονιά τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου και κάθε είδους αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτό προβλέπει διάταξη του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την εναρμόνιση του ισχύοντος καθεστώτος με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Είχε προηγηθεί η απόφαση  της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία έκρινε ότι η υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στα έγγραφα αυτά συνιστά παραβίαση του άρθρου 13 του Συντάγματος, του άρθρου 9 της ΕΣΔΑ, καθώς και διατάξεων της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, είχε εκδοθεί και σχετική με τη νομοθετική ρύθμιση υπουργική απόφαση της Νίκης Κεραμέως.

Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο (άρθρο 41) για την ίδρυση της νέας Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση έως τις 18 Δεκεμβρίου στο http://www.opengov.gr/ypepth/?p=4969. 

Αναλυτικά, το άρθρο 41 αναφέρει:

«Αποδεικτικά απόλυσης και κάθε είδους αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών, που αφορούν μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, εκδίδονται εφεξής χωρίς την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας».

Αναλυτικά το νομοσχέδιο ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

efialtis
Εφιάλτες: Γιατί εμφανίζονται και πώς μπορούμε να τους περιορίσουμε
Οι εφιάλτες δεν είναι απλώς τυχαία άσχημα όνειρα, συχνά αντικατοπτρίζουν εσωτερικές ανησυχίες, φόβους και άλυτα ζητήματα του ψυχισμού μας.
Εφιάλτες: Γιατί εμφανίζονται και πώς μπορούμε να τους περιορίσουμε