Εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών
Στην απάντησή της σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε πως το υπουργείο εξασφάλισε τις πιστώσεις και πλέον οι καθαρίστριες μπορούν να περάσουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις «καθυστερήσεις στις πληρωμές των σχολικών καθαριστριών» κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας ανέφερε για το ζήτημα:

«Γιατί, λοιπόν, συζητάμε σήμερα γι’ αυτό το θέμα; Συζητάμε για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί η Κυβέρνησή σας δεν είχε προβλέψει χρήματα για την ένταξη των σχολικών καθαριστριών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Δεύτερον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο αρμόδιος φορέας, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, είχε εισηγηθεί επί ημερών σας να συμπεριληφθεί στις περσινές κοινές υπουργικές αποφάσεις ένα επιπλέον έτος. Αυτό δεν έγινε δεκτό από την Κυβέρνησή σας, με αποτέλεσμα να μην έχουν βγει οι αρμόδιες ΚΥΑ, που αφορούν στον καθορισμό του μέγιστου αριθμού των ανθρωποωρών απασχόλησης για το έργο των σχολικών καθαριστριών και ΚΥΑ που αφορά στον τρόπο διαχείρισης χρηματοδοτήσεων με αναδόχους καθαριστές, καθαρίστριες και συνεργεία καθαρισμού.

Εμείς, λοιπόν, ως Κυβέρνηση καλύψαμε όλα αυτά τα οποία εσείς αφήσατε, δηλαδή και βρήκαμε χρήματα για να καλύψουμε τα βαρέα και ανθυγιεινά τα οποία δεν είχατε προβλέψει -είχατε κάνει μόνο τη μετάπτωση χωρίς να βρείτε τα χρήματα, δηλαδή μόνο ψηφοθηρικά, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τις πιστώσεις- και βγάλαμε τις απαραίτητες κοινές υπουργικές αποφάσεις».

Στη δευτερολογία της, η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

«Έπρεπε να αγωνιστούμε υπό δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για να βρούμε τις πιστώσεις και τις βρήκαμε. Βρήκαμε πιστώσεις. Αυτό που εσείς υποσχεθήκατε χωρίς αντίκρισμα, εμείς το κάναμε πράξη. Βρήκαμε τα απαραίτητα χρήματα, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η αλλαγή κατηγορίας και να μπορέσουν οι σχολικές καθαρίστριες να περάσουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών».

Διαβάστε επίσης:

Ν. Κεραμέως: Προχωράμε σε διορισμούς στη γενική εκπαίδευση εντός του 2020

Σ. Ζαχαράκη για παράβολο: Το ΑΣΕΠ αποκλείει την παρέμβαση οποιασδήποτε πολιτικής ηγεσία

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης: Αγεωγράφητα και ανιστόρητα τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία
Μητσοτάκης: Αγεωγράφητα και ανιστόρητα τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία
«Διαμορφώνονται δύο κρίσιμα μέτωπα τα οποία κυριάρχησαν στη συζήτηση που είχα με τον κ. Ερντογάν» επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης: Αγεωγράφητα και ανιστόρητα τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία