Χημικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στο Καβούρι - Τέσσερις οι τραυματίες καταγγέλλει η ΚΝΕ (Photo-Video)
Ένταση νωρίτερα στο Καβούρι, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση οι φοιτητές με αφορμή τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που διεξάγεται σε ξενοδοχείο της περιοχής

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, όταν φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο χώρο της συνεδρίασης για να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στις πρυτανικές αρχές.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον τέσσερις και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΝΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι, με συνέπεια τον τραυματισμό 4 φοιτητών, μελών της ΚΝΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τον «αυταρχισμό της κυβέρνησης» που θέλει να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται για το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (μείωση εισακτέων, διαγραφές φοιτητών κ.ά.), για την κατάργηση του ασύλου και την αστυνομοκρατία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

img_3260.jpg

Πηγή φωτογραφίας: newsbeast.gr/Γιάννης Κέμμος

Σύμφωνα με την Τροχαία, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται προς Σούνιο στη Λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φυλακη
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
Η κυρία Δημουλή βρέθηκε κατηγορούμενη για «απόπειρα εισαγωγής όπλου» στο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά μετά από δίκη στις 16/9, αθωώθηκε πλήρως και...
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»