Στους δρόμους οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων - Διαμαρτύρονται για τα κενά και τα βιβλία (Φωτογραφίες)
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν τη Δευτέρα μουσικά σχολεία σε όλη τη χώρα, ζητώντας την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την συγγραφή και χορήγηση μουσικών βιβλίων και τη μοριοδότηση των αποφοίτων για εισαγωγή τους σε μουσικές σχολές

Στα Χανιά

Συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου των Χανίων στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας, με αιτήματα που αφορούν την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την συγγραφή και χορήγηση μουσικών βιβλίων και τη μοριοδότηση των αποφοίτων για εισαγωγή τους σε μουσικές σχολές.

Παράλληλα στα Χανιά οι μαθητές ζητούν τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών του σχολείου υποστηρίζοντας ότι, το υφιστάμενο σήμερα κτίριο είναι μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, ενώ λείπουν επίσης στούντιο ηχογράφησης και κατάλληλα όργανα.

78641288_586965692071444_6301136710256295936_n.jpg

Πηγή φωτογραφίας: zarpanews.gr

Οι μαθητές παρέδωσαν στο δημαρχείο Χανίων ψήφισμα με τα αιτήματά τους και η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Υπέρ των διαμαρτυριών η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης στηρίζει την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για το κάλεσμα που απευθύνει σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να διοργανώσουν μουσικές και καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει:


«Απαιτούμε από κοινού:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας. Άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα.
  • Δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.
  • Σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαιτούμενου προσωπικού για τη σωστή λειτουργία των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.
  • Υποχρεωτική αναγνώριση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στα αντικείμενα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
  • Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997. Διενέργεια εξετάσεων στο πλαίσιο της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για την απόκτηση πτυχίων Ευρωπαϊκής Μουσικής, Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων.
  • Καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Καλούμε με τη σειρά μας όλες τις ενώσεις του νησιού, τους συλλόγους γονέων των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, τα 15μελή των μαθητών και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες την ερχόμενη εβδομάδα.

Αγωνιζόμαστε για δωρεάν δημόσια μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση

των σύγχρονων αναγκών και των σύγχρονων δυνατοτήτων για όλους»!

Στους δρόμους και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου βγήκαν τη Δευτέρα στους δρόμους, πραγματοποιώντας σιωπηρή διαμαρτυρία, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Έτσι, οι μαθητές του Μουσικού πήραν πάλι τα πανό και τα πλακάτ και διαδήλωσαν σιωπηρά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Μάλιστα, το 15μελες Συμβούλιο του Σχολείου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη, σύμφωνα με την οποία ζητούν τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της πόλης και σημειώνουν ότι δεν ζητούν το κλείσιμο του εργοστασίου της ΑΓΕΤ αλλά τη λήψη ενεργειών από το υπουργείο για το θέμα της ρύπανσης.

diamartyria-moysiko-sholeio.jpg

Οι μαθητές ανέφεραν πως δεν έχουν λάβει απάντηση από τον Υπουργό στην επιστολή τους και μετά και τη χθεσινή μαθητική πορεία δεν λήφθηκε καμία απόφαση γι’ αυτό και αποφάσισαν να βγουν ξανά στο δρόμο και να διεκδικήσουν ένα καθαρό περιβάλλον.

Στις Σέρρες

Στους δρόμους κατέβηκαν τη Δευτέρα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Ημέρα κινητοποίησης των Μουσικών Σχολείων, σύμφωνα με το epiloges.tv.

moysiko-sholeio-768x492.jpg

Σύμφωνα με το ψήφισμα που εξέδωσαν τα μέλη του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου, διεκδικούν –μεταξύ άλλων- την αναγνώριση των μουσικών σπουδών τους, με πιστοποίηση ισάξια των τάξεων των ωδείων, όπως προβλέπεται και από τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, την εφαρμογή υπουργικών αποφάσεων για τη χορήγηση μουσικής ειδικότητας στους απόφοιτους Μουσικών Σχολείων κατόπιν εξετάσεων και την άμεση διευθέτηση των ελλείψεων σε καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων.

Στην Αθήνα

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στη μουσική-καλλιτεχνική διαμαρτυρία η οποία διοργανώνεται από τους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων σε συνεργασία με την Π.Ε.Γ.Μ.Κ.Σ την Πέμπτη 28/11/2019, 10:30 π. μ, στην Πλατεία Συντάγματος.

Αναλυτικά, απόσπασμα της ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων:

 Απαιτούμε:
•    Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας. Άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
•    Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα.
•    Δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς. 
•    Σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
•    Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαιτούμενου προσωπικού για τη σωστή λειτουργία των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. 
•    Υποχρεωτική αναγνώριση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στα αντικείμενα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
•    Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997. Διενέργεια εξετάσεων στο πλαίσιο της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για την απόκτηση πτυχίων Ευρωπαϊκής Μουσικής, Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων.
•    Καθορισμό συγκεκριμένης  εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να διοργανώσουν και να λάβουν μέρος σε μουσικές-καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα.
Δωρεάν δημόσια μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση 
των σύγχρονων αναγκών και των σύγχρονων δυνατοτήτων για όλους!

Την Τετάρτη η πορεία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Μετά τις διαβουλεύσεις του 15μελούς συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «αποφασίστηκε από κοινού η αναβολή της προγραμματισμένης για την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Κινητοποίησης Μουσικών Σχολείων, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τον νομό Λάρισας και η προειδοποίηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συνιστά τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες μέρες, ήταν αυτά που μας οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση.

Για την ασφάλεια των μαθητών η πορεία αναβάλλεται για την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019».

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Ασφαλή τα σχολεία, τονίζει ο Βρετανός υπουργός Παιδείας
Κορονοϊός: Ασφαλή τα σχολεία, τονίζει ο Βρετανός υπουργός Παιδείας
Τα σχολεία είναι ασφαλή και οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, σε σχέση με άλλες κατηγορίες πολιτών, δηλώνει ο Γκάβιν Γουίλιαμσον
Κορονοϊός: Ασφαλή τα σχολεία, τονίζει ο Βρετανός υπουργός Παιδείας
Πανεπιστημιακή αστυνομία-Διεθνές Πανεπιστήμιο: «Όχι» από τους εργαζόμενους
Πανεπιστημιακή αστυνομία-Διεθνές Πανεπιστήμιο: «Όχι» από τους εργαζόμενους
Aνακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Διεθνούς Πανεπιστημίου για το προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Πανεπιστημιακή αστυνομία-Διεθνές Πανεπιστήμιο: «Όχι» από τους εργαζόμενους