Συνάντηση Κεραμέως-Πατούλη για κοινές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες
Συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τον περιφερειάρχη Αττικής

Στην δρομολόγηση κοινών δράσεων εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα στα σχολεία της Αττικής, για ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, την πολιτική προστασία κ.α. αποφάσισαν να προχωρήσουν, μετά τη σχετική συζήτηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθησή του πως για την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών προϋπόθεση είναι να ξεκινάει η ενημέρωση και η εκπαίδευση από τα σχολικά χρόνια. Άποψη με την οποία συμφώνησε και η υπουργός, η οποία χαιρέτισε τις προτάσεις του περιφερειάρχη και εξέφρασε τη βούλησή της «να συνεργαστούν εποικοδομητικά για την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων στα σχολεία της Αττικής».

Συγκεκριμένα η πρόταση του κ. Πατούλη αφορούσε στην εκπόνηση προγραμμάτων και δράσεων που θα επιμορφώνουν τους μαθητές για θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή αγωγή, την προώθηση της ανακύκλωσης, την πολιτική προστασία και την παροχή πρώτων βοηθειών υγείας.

«Η χώρα μας δυστυχώς είναι πρωταθλήτρια στα δυστυχήματα και πρέπει να παρέμβουμε άμεσα για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, ενώ αναφερόμενος στα θέματα περιβάλλοντος, υπενθύμισε την πρόταση της περιφέρειας να κηρυχτεί το 2020 έτος ανακύκλωσης, σημειώνοντας: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε "γωνιές" ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά και στα σχολεία προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής για όλους». Σχετικά με τα θέματα πολιτικής προστασίας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση σε ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη θωράκιση και προστασία της ζωής και της προστασίας των πολιτών.

σχετικά άρθρα

Πάνω από 1,5 εκ. διαδηλωτές στη Γαλλία σήμερα
Πάνω από 1,5 εκ. διαδηλωτές στη Γαλλία σήμερα
Κλειστά σχολεία, συγκοινωνίες που παρέλυσαν και εργαζόμενοι στους δρόμους σηματοδοτούσαν τη μαζική συμμετοχή στην απεργία ενάντια στη μεταρρύθμιση...
Πάνω από 1,5 εκ. διαδηλωτές στη Γαλλία σήμερα