Τις ελλείψεις καθηγητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ
Στη Βουλή φέρνουν το ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία φέρνουν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Τα προβλήματα είχαν εκλείψει, τώρα οι μαθητές χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με την ερώτησή τους, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες τοποθέτησης των εκπαιδευτικών ώστε να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες, ενώ ζητούν να μάθουν ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο Παιδείας, ώστε εφεξής να τοποθετούνται έγκαιρα οι εκπαιδευτικοί στα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

«Η κυβέρνηση ΝΔ κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να δημοσιοποιήσει την ίδια ακριβώς προκήρυξη όπως το 2018, με απίστευτη καθυστέρηση: Μόλις στις 30 Σεπτεμβρίου, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την 7η Οκτωβρίου. Ενώ δηλαδή η σχολική χρονιά είχε ήδη ξεκινήσει» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας πως «τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, όπως όλα τα σχολεία, χρειάζονται την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας. Η στελέχωσή τους θα πρέπει να είναι επαρκής αλλά και έγκαιρη, αφού η απώλεια διδακτικών ωρών έχει αρνητικές συνέπειες στους μαθητές».

H ερώτηση

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Ελλείψεις Καθηγητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Επικράτεια»

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμβάλλουν καθοριστικά στην πολιτιστική παιδεία στη χώρα μας, η οποία κατέχει διεθνή φήμη στον τομέα αυτό.

Η πολιτεία οφείλει να μεριμνά για την ορθή λειτουργία τους και στο πλαίσιο αυτό, για τη στελέχωση των Καλλιτεχνικών Σχολείων (ενιαίων Γυμνασίων και Λυκείων).

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας για την προκήρυξη και τοποθέτηση Εκπαιδευτικών Χορού και Κινηματογράφου (μέσα από Ειδική Επιτροπή), προέβαινε εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα συγκεκριμένα σχολεία. Τον Σεπτέμβρη οι καθηγητές βρίσκονταν ήδη στα πόστα τους.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας παροιμιώδη ολιγωρία εξέδωσε προκήρυξη 30 Σεπτέμβρη 2019 με προθεσμία υποβολής αιτήσεων 7 Οκτώβρη, όταν η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει. Επισημαίνεται ότι δεν είχαν υπάρξει άλλες μεταβολές στην περσινή προκήρυξη πλην της ημερομηνίας έκδοσης και συνακόλουθα υποβολής αιτήσεων, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά (βλ. την αριθμ. 151858/Ε1/30-9-2019, ΑΔΑ: 7Χ4Γ4653ΠΣ-0ΘΤ).

Το αποτέλεσμα της παραπάνω αμεριμνησίας είναι ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή του έτους και οι Καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου απουσιάζουν από τις θέσεις τους. Οι μαθήτριες και μαθητές των σχολείων χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες, εκλαμβάνουν μια εικόνα απαξίωσης των συγκεκριμένων μαθημάτων από την πλευρά του κράτους, ενώ βέβαια θα κληθούν στο τέλος να δώσουν εξετάσεις ή ακόμα και να λάβουν απολυτήριο σε ένα αντικείμενο το οποίο θα έχουν διδαχθεί ανεπαρκώς.

-Επειδή τα Καλλιτεχνικά Σχολεία χρειάζονται έμπρακτη υποστήριξη από την πλευρά της πολιτείας
-Επειδή η στελέχωση των Καλλιτεχνικών Σχολείων θα πρέπει να είναι επαρκής αλλά και έγκαιρη
­-Επειδή η απώλεια διδακτικών ωρών είναι κρίσιμη για τη διδασκαλία των μαθημάτων

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες τοποθέτησης των Εκπαιδευτικών Χορού και Κινηματογράφου ώστε να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες;
2) Σκοπεύει να λάβει μέτρα ώστε εφεξής να τοποθετούνται έγκαιρα οι Εκπαιδευτικοί στα Καλλιτεχνικά Σχολεία;

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο...
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Το παιδί περίμενε στα σύνορα με την οικογένειά του να περάσει στην Ελλάδα, όμως ασθενοφόρο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα το παρέσυρε, με...
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο