Τρώω από παντού σφαλιάρες
Kαταγγελία – αναφορά παραβίασης ισονομίας σε προκήρυξη πρόσληψης σε δημόσιες θέσεις

Με την έκφραση «από παντού τρώω σφαλιάρες» δέχθηκα παράπονο υπό μορφή καταγγελίας από συνάδελφο εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής, που πιστεύω ότι εκπροσωπεί και χιλιάδες άλλους συναδέλφους μας που βλέπουν με απόγνωση τα χρόνια να περνούν στην ανεργία, μη μπορώντας να διεκδικήσουν με αξιώσεις μία θέση εργασίας, για να βελτιώσουν τη ζωή τη δική τους και της οικογενείας τους. Εξηγούμαι τι εννοώ και ποιο είναι το παράπονο της συναδέλφου.

Προκήρυξη – παραβίαση της ισονομίας (για να δείτε πατήστε εδώ https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/asep-ayti-i-prokiryxi-dehetai-shedon-ola-ta-ptyhia ). Πρόσφατη προκήρυξη 220 θέσεων στην υπηρεσία ασύλου. Δεκτά σχεδόν όλα τα πτυχία, αλλά όχι των ΣΕΦΑΑ. Μεταξύ αυτών που γίνονται δεκτά, τα πτυχία όλων των υπολοίπων παιδαγωγικών σχολών, ακόμα και της Ποιμαντικής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η προκήρυξη αυτή διαφημίζεται, από τις ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας ως μία προκήρυξη του ΑΣΕΠ που δέχεται σχεδόν όλα τα πτυχία

Άλλο ένα κρούσμα που αποδεικνύει ότι η απαξίωση των πτυχίων μας είναι πολύπλευρη και ως εκ τούτου και η ανεργία στον κλάδο μας τεράστια. Όταν ακόμα και οι απόφοιτοι Ποιμαντικής γίνονται δεκτοί σε θέσεις για την υπηρεσία ασύλου και όχι οι απόφοιτοι ΣΕΦΑΑ με γνώσεις τουλάχιστον πρώτου έτους Ιατρικής, αυτό σημαίνει ότι, το λιγότερο, δεν είναι γνωστή η αξία και το περιεχόμενο των σπουδών μας. Αυτά τα αναφέρω χωρίς να έχω να χωρίσω τίποτε με τους απόφοιτους της Ποιμαντικής, αλλά γιατί απαιτώ διεκδίκηση επί ίσοις όροις οποιασδήποτε δημόσιας θέσης και αξιώματος, όπως επιτάσσει για όλους τους πολίτες το Σύνταγμα. Γιατί ποιος μπορεί να πει ότι οι απόφοιτοι των υπολοίπων σχολών, τα πτυχία των οποίων γίνονται δεκτά στην προκήρυξη αυτή, κατέχουν περισσότερα προσόντα ή προσιδιάζουν περισσότερο, από τα δικά μας για κάποιες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στην υπηρεσία ασύλου.

Στην κατεύθυνση αυτή, σκόπιμο είναι κάποιος πανεπιστημιακός μας δάσκαλος να κάνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό και ειδικότερα στους ιθύνοντες ότι και το δικό μας πτυχίο παρέχει τα εχέγγυα και αποτελεί τη βάση διεκδίκησης δημόσιων θέσεων, μέσω προκηρύξεων, όπως στην υπηρεσία ασύλου, από την ίδια αφετηρία και με ίσους όρους, όπως και τα πτυχία των υπολοίπων παιδαγωγικών σχολών.

Ίσως μια τέτοιου είδους παρέμβαση γίνει η αιτία, όχι μόνο να λαμβάνεται υπόψη το πτυχίο μας, όπως και τα υπόλοιπα, στη βασική μοριοδότηση μελλοντικών προκηρύξεων, αλλά ακόμα και η εν λόγω προκήρυξη να τροποποιηθεί, με την προσθήκη στα αποδεκτά πτυχία και του δικού μας.

Για να προκαλέσω λοιπόν τα παραπάνω ζήτησα από τη συνάδελφο να αναδείξει το θέμα με δημοσίευση στην ομάδα «Παιδεία και Εκπαίδευση, φίλοι, μέλη και παράγοντες, παράθυρο στο μέλλον» https://www.facebook.com/groups/paideiakaiekpaideysi/  αλλά και στην κορυφαίας αναγνωσιμότητας εκπαιδευτική ιστοσελίδα alfavita.gr, για να πάρει όση έκταση είναι δυνατόν, μήπως κάποιοι σημαίνοντες συνάδελφοι είτε επιστήμονες είτε ευρισκόμενοι σε αποφασιστικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση ευαισθητοποιηθούν και πράξουν το καθήκον τους ή ότι τους υπαγορεύει η συνείδησή τους.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Ολόκληρη η ηλεκτρονική κλήρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις ιδεοληπτικές εμμονές και τις αρχικές παλινωδίες, έστω και αργά, δείχνει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενίσχυσης του...
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου