ΣΥΝΕΚ: Ρατσιστική ρητορική στο ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λάρισας για το προσφυγικό
ΟΙ ΣΥΝΕΚ καταγγέλλει την ΔΑΚΕ για εκφορά ρατσιστικού λόγου 

Ανακοίνωση ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ Λάρισας δεν ψηφίσαμε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας για το προσφυγικό, η οποία ψηφίστηκε από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ. Ζητήσαμε να αναγράφεται  ότι η ανακοίνωση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. 

Δεν αποδεχόμαστε την ξενοφοβία και τη ρητορική περί φυλετικής, θρησκευτικής και εθνικής αλλοίωσης από τις προσφυγικές ροές. Μετά από 400 ολόκληρα χρόνια σκλαβιάς υπό τον οθωμανικό ζυγό η ελληνική ταυτότητα διατήρησε την ετερότητά της, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι  η ταυτότητα ενός λαού δεν είναι δυνατόν να απειλείται από κατατρεγμένους από τον πόλεμο και την ανέχεια συνανθρώπους τους. Εξάλλου ο ξενιτεμός, τα βάσανα της προσφυγιάς και το φιλόξενο ήθος αποτελούν διαχρονικά στοιχεία της ταυτότητάς μας. 

Στην Εκπαίδευση δε χωρά η ρητορεία του μίσους και των διακρίσεων. Ο λόγος της εκπαίδευσης αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της γης, είναι ανθρωπιστικός και οικουμενικός. Δε βλέπει φυλετικές ή άλλες περιχαρακώσεις αλλά διδάσκει με ουμανιστικό πνεύμα την προσφορά, την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη των λαών. Οι λαοί κινδυνεύουν από τους πολέμους και τη βία, από τα ολέθρια επεκτατικά σχέδια των κερδοσκόπων και των ιμπεριαλιστών, που αφήνουν πίσω τους το θάνατο, την προσφυγιά, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΑΚΕ υψώνει έναν τέτοιο λόγο, ούτε η πρώτη φορά που βρίσκει τη στήριξη της ΠΕΚ. Με τις δογματικές τους ιδεοληψίες περί φυλετικής καθαρότητας και τα ξενοφοβικά τους σύνδρομα απλά αποκαλύπτουν το πραγματικό αντιδραστικό και αντιεκπαιδευτικό τους πρόσωπο. Οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μην επιτρέψουν να βρουν έδαφος τέτοιες αντιλήψεις στα σχολεία μας.  

Παραθέτουμε την επίμαχη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας για το προσφυγικό

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η τουρκική εθνοσυνέλευση αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για την κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου και θα αποστείλει σχετικό αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε μέλη της να επισκεφτούν τον καταυλισμό προσφύγων, θεωρώντας πιθανόν τα ελληνικά ακριτικά νησιά, ως τουρκικές επαρχίες.  Ο πρόεδρος της τουρκικής υποεπιτροπής για τη Μετανάστευση και την Προσαρμογή δήλωσε : «Θέλουμε να δούμε ειδικά τα ελληνικά νησιά, γιατί εκεί εγείρονται σοβαρά προβλήματα».

Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι το «προσφυγικό-μεταναστευτικό» είναι κυρίαρχο θέμα της ελληνικής πολιτικής ζωής και υπάρχει κίνδυνος τα νησιά μας να αλλοιωθούν φυλετικά, θρησκευτικά και εθνικά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο πληθυσμός των προσφύγων-μεταναστών σε τρία ελληνικά νησιά (Λέσβος, Χίος, Σάμος) έχει φτάσει σήμερα περίπου στις 25.000 άτομα, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια των τοπικών δομών υποδοχής, αλλά και τα όρια ανοχής και φιλοξενίας των ντόπιων κατοίκων. Το θέμα δεν είναι πεδίο άσκησης των ανθρωπιστικών μας ιδανικών, αλλά θέμα ασφάλειας, ταυτότητας και πολιτισμού.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί, κατά ωμή δήλωση του Προέδρου της, τις μεταναστευτικές ροές και τις ΜΚΟ, προς όφελος των εθνικών της συμφερόντων, αδιαφορώντας για πνιγμούς και ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ  παράλληλα, στις ελληνικές ακτές έχει στηθεί ένα συνονθύλευμα υπερεθνικών οργανισμών, που υποτίθεται ότι βρίσκονται για προσφορά βοήθειας για το μεταναστευτικό πρόβλημα, ουσιαστικά όμως συμπλέουν με τις τουρκικές επιδιώξεις, κάνοντάς τους ταξιθέτες στις ανθρώπινες ψυχές, εκμεταλλευόμενοι τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια.

Τα ακριτικά μας νησιά δε μπορούν, αλλά ούτε και η Ελλάδα, να γίνει μόνιμος επαίτης βοήθειας για το μεταναστευτικό, ούτε να βρίσκονται υπό συνεχή ομηρεία, έναντι των Τουρκικών ορέξεων. Επιβάλλεται η χάραξη μιας μόνιμης εθνικής στρατηγικής, που θα περιλαμβάνει πολύ καλή και αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και παράλληλα, άμεση αποσυμφόρηση των δομών υποδοχής στα ελληνικά νησιά.

(Η απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, πάρθηκε κατά πλειοψηφία.)

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Ολόκληρη η ηλεκτρονική κλήρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις ιδεοληπτικές εμμονές και τις αρχικές παλινωδίες, έστω και αργά, δείχνει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενίσχυσης του...
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου