Επιστολή διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Φυσικής για τα Τμήματα Ένταξης
«Χαιρετίζουμε την επιστολή των συναδέλφων ΠΕ04 Γεωλόγων και Βιολόγων ΕΑΕ για τη διάταξη με τις Οργανικές στα Τμήματα Ενταξης»

Χαιρετίζουμε την επιστολή των συναδέλφων ΠΕ04 Γεωλόγων και Βιολόγων ΕΑΕ, για τα ζητήματα που θίγονται σε αυτή, σύμφωνα με την οποία αιτείται η αναδιατύπωση της Τροπολογίας του άρθρου 6 παρ. 1 του νόμου 3699/2008 που κατατέθηκε προς ψήφιση στη βουλή, από τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία είναι καταφανώς άνιση μεταξύ των ειδικοτήτων των ΤΕ έτσι ώστε:

1. Στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούν έως διακόσιοι (200) μαθητές, τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 και ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 ή ΠΕ04 προοριζόμενοι για τα ΤΕ. Η τοποθέτηση εκπαιδευτικών, σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ03 και ΠΕ04 να γίνεται σε ποσοστό 50% ανά κλάδο.

2. Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων, στις οποίες φοιτούν περισσότεροι από διακόσιοι (200) μαθητές, τοποθετούνται ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 και ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04.

Επιπροσθέτως, προτείνεται να ληφθεί υπόψη ο συνολικός αριθμός των μαθητών και ο συνολικός αριθμός των μαθητών με διάγνωση της κάθε Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,καθώς οι περισσότερες σχολικές μονάδες της περιφέρειας είναι κάτω των 300 μαθητών και με αυξημένα ποσοστά μαθητών με διάγνωση.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση εφαρμογής της τροπολογίας να αποκλειστεί μεγάλος αριθμός μαθητών από την φοίτησή τους στα ΤΕ. Ομάδα Αναπληρωτών Φυσικών ΠΕ04.01 ΕΑΕ-ΦΥΣΙΚΟΙ ΕΑΕ 

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ: Σύλληψη 12χρονης μαθήτριας που απείλησε στο Snapchat να σκοτώσει συμμαθητές της
ΗΠΑ: Σύλληψη 12χρονης μαθήτριας που απείλησε στο Snapchat να σκοτώσει συμμαθητές της
Σύμφωνα με τις αρχές, η απειλή περιλάμβανε λίστα μαθητών από το σχολείο της που θα πυροβολούσε και θα σκότωνε
ΗΠΑ: Σύλληψη 12χρονης μαθήτριας που απείλησε στο Snapchat να σκοτώσει συμμαθητές της