Ερώτηση για το lock out της ΑΣΟΕΕ - Τίθεται θέμα νομιμότητας
Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να κατατεθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Συγκλήτου

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα  Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε την 12/11/2019 αίτηση κατάθεσης εγγράφων και ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας  κ. Νίκη Κεραμέως, για την αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το κείμενο της αίτησης κατάθεσης εγγράφων και ερώτησης:

Προκειμένου να ενημερωθούμε για το λόγο για τον οποίο στις 11.11.2019 ήταν κλειστό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γεγονός που απέτρεπε τους φοιτητές να πραγματοποιήσουν νόμιμη Συνέλευση, προσφύγαμε και στην ιστοσελίδα (site) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου βασίζονταν σε «Ανακοίνωση», που είχε ως εξής :

Αθήνα 10/11/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου στις 11/11/2019 έως και 17/11/2019.

Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση

…….

Επειδή η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου αποτελεί εκτελεστή διοικητική πράξη που περιορίζει το δικαίωμα των φοιτητών στη γνώση και στη συμμετοχή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Επειδή αυτού τους είδους οι διοικητικές πράξεις πρέπει να διέπονται από την αρχή της νομιμότητας και την αρχή της αναλογικότητας.

Επειδή η ανακοίνωση έχει εκδοθεί εξαιρετέα ημέρα, την Κυριακή 10.11.2019 ενώ σε αυτήν δεν αναφέρεται ουδεμία διάταξη νόμου βάσει της οποίας δικαιολογείται αυτή.

Καλείται η κ. Υπουργός να καταθέσει

α). Την από 10.11.2019 απόφαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου, καθώς και την Πρόσκληση για τη συγκεκριμένη Συνεδρίαση της Συγκλήτου, και

β). Τα Πρακτικά της οικείας Συνεδρίασης της Συγκλήτου, κατά την οποία ελήφθη η παραπάνω απόφαση.

Και ερωτάται η κ. Υπουργός

  1. Η προαναφερόμενη απόφαση της Συγκλήτου πληροί τις προϋποθέσεις νομιμότητας κατά τη λήψη και έκδοσή της και, επίσης, καλύπτει τις νόμιμες απαιτήσεις βάσει της αρχής της αναλογικότητας ;
  2. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση σε περίπτωση που η εν λόγω απόφαση δεν πληροί τις προϋποθέσεις νομιμότητας και αναλογικότητας ;

σχετικά άρθρα

Καταγγελία των Συλλόγων Γονέων και Καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Χανίων για την αναίτια κακοποίηση μαθητή από αστυνομικούς
Καταγγελία των Συλλόγων Γονέων και Καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Χανίων για την αναίτια κακοποίηση μαθητή από αστυνομικούς
Ανακοίνωση για το περιστατικό, λίγο μετά τη λήξη της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Χανιά
Καταγγελία των Συλλόγων Γονέων και Καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Χανίων για την αναίτια κακοποίηση μαθητή από αστυνομικούς