Πότε αναμένονται οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή
Αναμένονται, επίσης, συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών - Ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ

ΖΕΠ

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις περίπου 300 ΠΕ 70 σε ΤΥ στα τμήματα που είχαν ιδρυθεί αλλά και σε νέα που θα υπάρχουν στο ΦΕΚ το οποίο περιμένουμε να εκδοθεί.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα επίσης, εκτιμούμε πως θα ζητηθούν τα κενά προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες συμπληρωματικές προσλήψεις στη θέση όσων δεν ανέλαβαν.

Με αφορμή τώρα την "επιδημία" της άρνησης της πρόσληψης αλλά και προσφάτως των (αρκετών) παραιτήσεων, που είναι απότοκο του νόμου Γαβρόγλου (και που η πρόβλεψή μας είναι πως θα επιδεινωθεί με την πλήρη εφαρμογή του στην Ειδική), ενημερώσαμε πως καμία από τις λύσεις απ' όσες ακούγονται πως διερευνά το Υπουργείο δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. 
Μια και μόνη λύση υπάρχει κι αυτή είναι η αύξηση της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας καθιστώντας την έτσι ισχυρό κίνητρο στελέχωσης όλων των σχολικών μονάδων, δυσπρόσιτων και μη.

Μόνιμοι διορισμοί στη Ειδική

Έως το αργότερο στις 10/12 εκτιμά το Υπουργείο πως θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες της 3 ΕΑ οπότε, όπως έχουμε γράψει, οι μόνιμοι διορισμοί (της 3 ΕΑ) μεταφέρονται για το επόμενο έτος Γενάρη ή Φλεβάρη.

Άδεια για ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο

Παρέμβαση έγινε στην πολιτική ηγεσία ετσι ώστε και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί να περιλαμβάνονται στη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών και η οποία θα έχει ισχύ από την πρώτη του νέου έτους και θα αναφέρει:

α) «Στις υπαλλήλους χορηγείται κατόπιν βεβαίωσης του θεράποντος ιατρού μία (1) ημέρα άδεια το έτος με αποδοχές προκειμένου να υποβληθούν σε ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο».

β) Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της ρύθμισης του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2020».

Μετακινήσεις την εορταστική περίοδο

Το θέμα της μείωσης του κόστους των εισιτηρίων την εορταστική περίοδο (κι όχι μόνο) σε όλα τα μέσα για τους αναπληρωτές, τέθηκε εκ νέου και περιμένουμε την επίσημη απάντηση της πολιτικής ηγεσίας στην πρόταση που έχει κατατεθεί από εμάς.

Μόνιμοι διορισμοί στην Γενική

Εκτίμησή μας είναι πως το Υπουργείο , ασχέτως με τα όσα διαδίδει για το 2020, προετοιμάζει τα επόμενα βήματα για διορισμούς χωρίς αυτό να σημαίνει πως πέρα απ' τον αριθμό έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος που αυτοί θα γίνουν. Ως εκ τούτου, χωρίς να έχουμε υποχωρήσει βήμα από τις θέσεις μας που είναι και απόφαση Γ.Σ. του Συλλόγου, παραμένουμε φειδωλοί στις ανακοινώσεις μας μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που έχουμε ζητήσει και που πιστεύουμε πως σαφώς θα είναι πιο ουσιαστική της πρώτης, αφού πλέον δε θα υπάρχει η δικαιολογία του νεοτοποθετηθέντος και η εξ αυτού του γεγονότος η δικαιολογημένη άγνοια.

ΠΑΣΑΔ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο...
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Το παιδί περίμενε στα σύνορα με την οικογένειά του να περάσει στην Ελλάδα, όμως ασθενοφόρο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα το παρέσυρε, με...
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο