Μέχρι το τέλος της χρονιάς οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή
Έως το τέλος του 2019 θα ανακοινωθεί η προκήρυξη (Ε3) ανακοίνωσε από το Ηράκλειο η Σοφία Ζαχαράκη. Σε εύλογο διάστημα οι διορισμοί στη γενική

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε συγκεκριμένα: «Τεσσερισήμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού αναμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που έχουμε, από τον ΑΣΕΠ μας λένε ότι θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή θα μπορέσουμε μέχρι τέλος της χρονιάς να ανακοινωθεί και η μεγάλη προκήρυξη για το μεγάλο αριθμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής».

Επιπλέον η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση, λέγοντας ότι αυτοί θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα δημογραφικά στοιχεία, αλλά και την έρευνα σε όλη την Ελλάδα, που θα δείξει ποιες είναι οι ανάγκες.

«Το έχει πει πολλές φορές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η υπουργός Παιδείας αλλά και εγώ, ότι υπάρχουν πολλές ανάγκες. Διορισμοί στη γενική εκπαίδευση θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ξέρουμε ότι έχουν να γίνουν πολλά χρόνια, αλλά θα πρέπει ως υπεύθυνη πολιτεία να έχουμε κάνει όλη την κατάλληλη προεργασία, έτσι ώστε να μη λέμε όπως έλεγαν άλλοι, ότι το 2015 θα έκαναν 25.000 διορισμούς που δεν έγιναν ποτέ, ή, το 2016, 20.000 διορισμούς και πέρυσι 10.500, χωρίς να έχει προϋπολογιστεί ούτε ένα ευρώ».

Η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι φέτος παρατηρήθηκαν πολύ περισσότερα κενά στα σχολεία, λόγω των αλλαγών που προωθήθηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, ενώ συμπλήρωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες τοποθετήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

- Νέες προσλήψεις φέρνει η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Μοριοδοτούμενη Ετήσια Κατάρτιση πανελλαδικά σε όλους τους εκπαιδευτικούς

- Ετήσια επιμόρφωση στην Παιδαγωγική

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Αυτό ειναι το κορυφαίο ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση»
ΕΚΠΑ: Αυτό ειναι το κορυφαίο ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση»
αναπηρικό καρότσι
Ελλείψεις και καθυστερήσεις «πνίγουν» την Ειδική Αγωγή - Οι γονείς απαιτούν στελέχωση και στήριξη
Tεράστια υποστελέχωση, μεγάλες καθυστερήσεις στις διαγνώσεις, απουσία κρίσιμων ειδικοτήτων και ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη
Ελλείψεις και καθυστερήσεις «πνίγουν» την Ειδική Αγωγή - Οι γονείς απαιτούν στελέχωση και στήριξη