Μέχρι το τέλος της χρονιάς οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή
Έως το τέλος του 2019 θα ανακοινωθεί η προκήρυξη (Ε3) ανακοίνωσε από το Ηράκλειο η Σοφία Ζαχαράκη. Σε εύλογο διάστημα οι διορισμοί στη γενική

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε συγκεκριμένα: «Τεσσερισήμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού αναμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που έχουμε, από τον ΑΣΕΠ μας λένε ότι θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή θα μπορέσουμε μέχρι τέλος της χρονιάς να ανακοινωθεί και η μεγάλη προκήρυξη για το μεγάλο αριθμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής».

Επιπλέον η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση, λέγοντας ότι αυτοί θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα δημογραφικά στοιχεία, αλλά και την έρευνα σε όλη την Ελλάδα, που θα δείξει ποιες είναι οι ανάγκες.

«Το έχει πει πολλές φορές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η υπουργός Παιδείας αλλά και εγώ, ότι υπάρχουν πολλές ανάγκες. Διορισμοί στη γενική εκπαίδευση θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ξέρουμε ότι έχουν να γίνουν πολλά χρόνια, αλλά θα πρέπει ως υπεύθυνη πολιτεία να έχουμε κάνει όλη την κατάλληλη προεργασία, έτσι ώστε να μη λέμε όπως έλεγαν άλλοι, ότι το 2015 θα έκαναν 25.000 διορισμούς που δεν έγιναν ποτέ, ή, το 2016, 20.000 διορισμούς και πέρυσι 10.500, χωρίς να έχει προϋπολογιστεί ούτε ένα ευρώ».

Η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι φέτος παρατηρήθηκαν πολύ περισσότερα κενά στα σχολεία, λόγω των αλλαγών που προωθήθηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, ενώ συμπλήρωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες τοποθετήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

- Νέες προσλήψεις φέρνει η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Μοριοδοτούμενη Ετήσια Κατάρτιση πανελλαδικά σε όλους τους εκπαιδευτικούς

- Ετήσια επιμόρφωση στην Παιδαγωγική

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεροπλανο
Γιατί το ανοιχτό σκίαστρο μπορεί να σου σώσει τη ζωή στην πτήση
Η οδηγία που ακούγεται τυπική πριν από απογείωση και προσγείωση, αλλά παίζει κρίσιμο ρόλο στην ασφάλεια επιβατών και πληρώματος
Γιατί το ανοιχτό σκίαστρο μπορεί να σου σώσει τη ζωή στην πτήση
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
Ζητά δημόσιες διευκρινίσεις για τα πτυχία και αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»