Κατάληψη για τέταρτη ημέρα σε δύο ΓΕΛ της Καλύμνου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με κεντρικό του σύνθημα «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» οι μαθητές των δύο λυκείων της Καλύμνου, που για τέταρτη μέρα βρίσκονται σε κατάληψη, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πορεία μέχρι τον Δήμο, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
 
Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, οι μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ, σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, που διανύουν την τέταρτη μέρα της κατάληψης, πραγματοποίησαν μια μαζική και δυναμική πορεία, από τον χώρο του 2ου Λυκείου, όπου συγκεντρώθηκαν, διανύοντας τον κεντρικό δρόμο, μέχρι τον χώρο έξω από το Δημαρχείο. 
 
Ακολουθεί το κείμενο με τα αιτήματα των μαθητών, που υποβλήθηκε στον Δήμο, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα palmostiskalymnou.blogspot.com. Οι μαθητές ζητούν:
 
-Την ανανέωση των σχολικών εγχειριδίων που εμπεριέχουν παρωχημένη γνώση που δεν έχει κάποια εφαρμογή στην ζωή του νέου πολίτη. Προς το παρόν, η το σχολείο εξοντώνει τον μαθητή, καταστρατηγεί το δικαίωμά του για ουσιαστική μόρφωση, σκοτώνει την φαντασία και απαξιώνει κάθε προοδευτική μέθοδο διδασκαλίας. Η φαντασία, ένα από τα σημαντικότερα εφόδια του σύγχρονου ανθρώπου, έρεισμα της καινοτομίας, της δημιουργίας, της προόδου υπονομεύεται και υποσκελίζεται από την στείρα αποστήθιση παρελθοντικών δεδομένων.
 
-Την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας, που δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης θα επανέλθουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα του 1980-1982 που διεξάγονταν πανελλήνιες εξετάσεις στην Β’ και Γ’ λυκείου με το Ν. 1035/1980 (ΦΕΚ 60). Αν η εδραίωση αυτού του συστήματος «Τράπεζας θεμάτων» πραγματοποιηθεί, τότε το μόνο που θα αλλάξει σε σχέση με το προαναφερόμενο σύστημα θα είναι η ονομασία. Θα είναι ένα σύστημα που θα εντείνει ακόμα περισσότερο το άγχος και θα κλονίσει την ψυχική ισορροπία των διδασκόμενων.
 
-Τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, της εκπαίδευσης και του περιεχομένου της.
 
Την σταθερότητα σε ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην ψυχική υγεία, σέβεται τα δικαιώματα του μαθητή και του επιτρέπει να προκόψει.
 
-Την αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την δαπάνη κρατικών πόρων ώστε να επιτευχθεί ο εκμοντερνισμός του. Την ίση ευκαιρία σε όλους τους υποψηφίους για ανώτατη εκπαίδευση.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Δημοσκόπηση RealPolls: Άνοδος για ΝΔ, δεύτερο το νέο κόμμα Τσίπρα και ισχυρή είσοδος Καρυστιανού
Πολιτικός σεισμός σε νέα δημοσκόπηση: Η επιστροφή Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού και οι απώλειες ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση RealPolls: Άνοδος για ΝΔ, δεύτερο το νέο κόμμα Τσίπρα και ισχυρή είσοδος Καρυστιανού
Πανεπιστήμιο πατρών τεχνητή Νοημοσύνη
Πανεπιστήμιο Πατρών: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?»
Η πιο συγκλονιστική στιγμή της ημέρας ήταν η ζωντανή συνάντηση ενός 32χρονου δότη με τον 15χρονο λήπτη του, η οποία σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στην...
Πανεπιστήμιο Πατρών: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?»
Σοβάδες έπεσαν σε σχολείο στην Καβάλα
Καβάλα: Σοβάδες κατέρρευσαν σε σχολική αίθουσα – Προειδοποίηση Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τα σχολικά κτίρια
«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»: Σοβάδες έπεσαν σε τάξη Γυμνασίου στην Καβάλα
Καβάλα: Σοβάδες κατέρρευσαν σε σχολική αίθουσα – Προειδοποίηση Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τα σχολικά κτίρια
επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Οι καθαροί μισθοί ανά ΜΚ μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου
Σε ισχύ οι αναπροσαρμοσμένες αποδοχές από 1η Απριλίου μετά τη σύνδεση του κατώτατου μισθού στο Δημόσιο - Αναλυτικοί πίνακες
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Οι καθαροί μισθοί ανά ΜΚ μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου