Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και συνάντηση με τον Τόμας Ράχελ
Αποφασίστηκε η έναρξη συνεργασίας τεχνικών κλιμακίων από τις δύο χώρες.

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Βούτσινος Γεώργιος, επικεφαλής της μεικτής ελληνικής αντιπροσωπείας βουλευτών (κ.κ. Μακρή και Χρηστίδου) και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με θέμα «Το διττό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων».

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας είχε σημαντικές συνομιλίες με επιφανείς παράγοντες, αρμόδιους για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη Γερμανία. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντησή του με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, κ. Τόμας Ράχελ, με τον οποίο αποφασίστηκε η έναρξη συνεργασίας τεχνικών κλιμακίων από τις δύο χώρες.

Επιπλέον, συναντήσεις έλαβαν χώρα στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Μιγκουέλ Μπέργκερ, στην Ομοσπονδιακή Βουλή με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Έρευνας και Αξιολόγησης Τεχνολογικών Συνεπειών κ. δρα Ερνστ-Ντίτερ Ρόσμαν, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. δρα Ματίας Μπάρκε καθώς και με άλλα μέλη της Επιτροπής.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των συγκυβερνώντων κομμάτων της Βαυαρικής Βουλής, με τον Πρόεδρο της Γερμανο-ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, με εκπροσώπους των επιμελητηρίων καθώς και των κοινωνικών εταίρων.

Το σύνολο των συνομιλιών διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία ως ιδιαιτέρως εποικοδομητική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
αυτοκίνητο
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική
Τρίμηνη απαγόρευση έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίων από 1η Ιουλίου – Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική