Σε νέα προκήρυξη θα προχωρήσει το υπουργείο αν δεν καλυφθούν τα κενά στο σχολείο Σφακίων
Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η τρίτη φάση τοποθετήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Περίπου στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν καλυφθεί τα κενά στο Λύκειο των Σφακίων

Στη δέσμευση να επισπευστεί η διαδικασία και αν  δεν αποδεχτούν αναπληρωτές τις τοποθετήσεις τους στα Σφακιά ούτε κατά την τρίτη φάση που βρίσκεται σε εξέλιξη, να προχωρήσει το υπουργείο σε άμεση στοχευμένη προκήρυξη για την πρόσληψη καθηγητών που μένουν στην περιοχή, προχώρησε η υφυπουργός παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σήμερα σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο Σφακίων και με τον βουλευτή της ΝΔ, Μανούσο Βολουδάκη.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η τρίτη φάση τοποθετήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Περίπου στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν καλυφθεί τα κενά στο Λύκειο των Σφακίων.

Αν δεν δεχτούν οι αναπληρωτές την τοποθέτησή τους στα Σφακιά, όπως είχε γίνει και τις προηγούμενες φορές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να λειτουργεί το Λύκειο μόνο με έναν καθηγητή φιλόλογο, τότε το υπουργείο θα προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων στοχευμένα με κριτήριο την εντοπιότητα ώστε να τοποθετηθούν άμεσα εκπαιδευτικοί που μένουν στα Σφακιά και είναι "παροπλισμένοι" εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο γίνεται η διαδικασία των προσλήψεων των αναπληρωτών.

Η ίδια διαδικασία είχε γίνει και πέρσι, ωστόσο τότε είχε γίνει πολύ πιο αργά χρονικά, περίπου τον Φεβρουάριο. Τώρα η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη δεσμεύτηκε πως η διαδικασία αυτή θα επισπευστεί και η προκήρυξη για να προσληφθούν εκπαιδευτικοί από την περιοχή θα γίνει άμεσα εφόσον φυσικά δεν δεχτούν να αναλάβουν αναπληρωτές κατά την τρίτη φάση.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης, η υφυπουργός ήταν πάρα πολύ θετική στο να βοηθήσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο στα Σφακιά, ενώ σημαντική όπως είπε ήταν η συμβολή του βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη που ήταν παρών και στη συνάντηση.

Δείτε ακόμα:

Σχολείο λειτουργεί με μία μόνο τοποθέτηση καθηγητή - Η επιστολή των μαθητών

Μαθήματα με μόνο έναν καθηγητή στο ΓΕΛ Σφακίων - Το 50% του ενοικίου των εκπαιδευτικών καλύπτει ο δήμος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

koinonikos-toyrismos.jpg
Διακοπές με voucher: Πώς να ταξιδέψετε σχεδόν δωρεάν φέτος μέχρι και 12 μέρες - Δείτε αν είστε δικαιούχοι
Κοινωνικός Τουρισμός 2026–2027: Περισσότεροι δικαιούχοι, νωρίτερη έναρξη και έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις
Διακοπές με voucher: Πώς να ταξιδέψετε σχεδόν δωρεάν φέτος μέχρι και 12 μέρες - Δείτε αν είστε δικαιούχοι
afrikaniki_skoni
Καιρός: Κυριαρχία αφρικανικής σκόνης, λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες
Απόβαση σκόνης: Η Αφρική «επισκέπτεται» την Ελλάδα για 48 ώρες - Μια γνώριμη αλλά όχι αθώα «επισκέπτρια»
Καιρός: Κυριαρχία αφρικανικής σκόνης, λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες
orthioi_aderfia.jpg
Εκπαιδευτικοί καλούν σε κινητοποίηση στις 29 Απριλίου – Στο επίκεντρο η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου
«Να επιστρέψει στο σχολείο»: Εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν σε κινητοποίηση
Εκπαιδευτικοί καλούν σε κινητοποίηση στις 29 Απριλίου – Στο επίκεντρο η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου