ekpaideusi 1280
«Η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής αποτελεί βασική προτεραιότητά μας», δηλώνει η Σοφία Ζαχαράκη

«Η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής αποτελεί βασική προτεραιότητά μας», σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Το πρώτο βήμα γίνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διορισμών η οποία είχε ξεκινήσει εδώ και βρίσκεται τώρα στο στάδιο κατάρτισης πινάκων από τον ΑΣΕΠ», επισήμανε παράλληλα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, «στόχος είναι να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση των φακέλων από το ΑΣΕΠ και μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού για 4.500 εκπαιδευτικούς, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό».

Την ίδια ώρα, η Σοφία Ζαχαράκη δηλώνει:

«Ένα από τα πρώτα μελήματά μας όταν ήρθαμε στο υπουργείο Παιδείας ήταν να ενημερωθούμε λεπτομερώς για την εξέλιξη του διαγωνισμού και να ζητήσουμε από τον ΑΣΕΠ την επίσπευση μιας διαδικασίας που είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν αρκετά πράγματα που θα κάναμε διαφορετικά αν είχαμε κάνει εμείς την προκήρυξη. Αποφασίστηκε όμως, για το καλό των παιδιών μας και των διδασκόντων, που πραγματικά επιτελούν σπουδαίο λειτούργημα στον τομέα αυτό, να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τους εκπαιδευτικούς και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία».

Διαβάστε επίσης:

Σ. Ζαχαράκη: Στόχος οι 4.500 διορισμοί μέχρι το τέλος του έτους

Σ. Ζαχαράκη: Ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών στην α' φάση

Επιχειρηματικότητα και εθελοντισμός στα σχολεία - Ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
Οι καθαιρέσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και το μήνυμα που στέλνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;