zaxaraki
«Συλλέγουμε εκ νέου δεδομένα για οποιαδήποτε κενά καταγράφονται, ώστε μέχρι τα τέλη του μηνός να προχωρήσουμε στην κάλυψή τους»

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχώρησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ), καθώς και στη διανομή των σχολικών βιβλίων και στην κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα:

Ερ. Σε επίπεδο βιβλίων και εκπαιδευτικών φέτος έχουν καλυφθεί τα κενά πριν ανοίξουν τα σχολεία;

Απ: Τα βιβλία είχαν ήδη αποσταλεί σε όλα τα σχολεία έγκαιρα, με μέριμνα που είχε δοθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως αναλαμβάνοντας τον Ιούλιο το υπουργείο Παιδείας, τόσο η υπουργός μας η κ. Κεραμέως όσο και ο κ. Διγαλάκης κι εγώ, βρεθήκαμε μπροστά σε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις ημιτελών ή λανθασμένων διαδικασιών.

Με μεγάλη προσπάθεια και συνεχή συντονισμό και με την ετοιμότητα και την ευσυνειδησία των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας και των διευθύνσεών μας, κατορθώσαμε και στις 5 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε δεσμευθεί, ανακοινώσαμε τον διορισμό πάνω από 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ αναπληρωτών που προσλήφθηκαν ποτέ κατά την α΄ φάση τοποθέτησής τους, ενώ αποτελεί δέσμευσή μας η ταχύτερη ανακοίνωσή τους για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Αυτήν την στιγμή, συλλέγουμε εκ νέου τα δεδομένα για οποιαδήποτε κενά καταγράφονται πλέον, ώστε μέχρι τα τέλη του μηνός να προχωρήσουμε στην κάλυψή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΘΑΑΕ
ΑΕΙ: Γιατί και πόσο καθυστερούν οι Έλληνες να πάρουν πτυχίο
«Χρόνιο πρόβλημα» για την Ελλάδα η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των σπουδών - Ποιοι είναι οι λόγοι και πώς διαφοροποιούνται οι χρόνοι αποφοίτησης ανά ΑΕΙ
ΑΕΙ: Γιατί και πόσο καθυστερούν οι Έλληνες να πάρουν πτυχίο
εκπαιδευτικοι
ΑΕΙ: Γερασμένο και ανδροκρατούμενο το προσωπικό - Χαμηλή και η αναλογία ανά φοιτητή
Τι δείχνει η έκθεση της ΕΘΑΑΕ για το διδακτικό προσωπικό στα ΑΕΙ της Ελλάδας και της Ευρώπης
ΑΕΙ: Γερασμένο και ανδροκρατούμενο το προσωπικό - Χαμηλή και η αναλογία ανά φοιτητή
δασκαλα
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
Ρωτάμε τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας: Μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργεί με λύσεις «μπαλώματος», θυσιάζοντας τη σταθερότητα και τις...
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
συντ
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εποχή για τις συντάξεις μετά από μια δεκαετία στασιμότητας
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους