Thumbnail
Συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου πραγματοποιούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε την Παρασκευή η ΔΟΕ, αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιήσει αύριο και η ΟΛΜΕ με την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνάντηση ΔΟΕ-ηγεσίας υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα», όπως σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ, Θανάσης Κικινής.

Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, γύρω στις 30.000 δηλαδή.

Τα 19.000 περίπου αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ τα υπόλοιπα 11.000 την Πρωτοβάθμια.

Η ηγεσία του υπουργείου πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση που είχε ήδη με το προεδρείο της ΔΟΕ εμφανίστηκε καθησυχαστική και ξεκαθάρισε ότι στόχος αποτελεί να καλυφθεί το 70% των κενών με την πρώτη «φουρνιά» προσλήψεων αναπληρωτών, πριν μπουν στις αίθουσες οι μαθητές. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν 5-6 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων θα γίνουν με βάση τους περσινούς πίνακες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - δήλωσης περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ λήγει αύριο, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φυτα
Το μπαχαρικό που δυναμώνει τα φυτά σας
Η φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή δαπανηρή. Ένα απλό υλικό που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας μπορεί...
Το μπαχαρικό που δυναμώνει τα φυτά σας
logolinkedin.jpg
Πέντε δεξιότητες που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει
Σε έναν εργασιακό κόσμο όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη εισβάλλει όλο και περισσότερο, ποιες ικανότητες παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες;
Πέντε δεξιότητες που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει