Thumbnail
Συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου πραγματοποιούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε την Παρασκευή η ΔΟΕ, αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιήσει αύριο και η ΟΛΜΕ με την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνάντηση ΔΟΕ-ηγεσίας υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα», όπως σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ, Θανάσης Κικινής.

Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, γύρω στις 30.000 δηλαδή.

Τα 19.000 περίπου αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ τα υπόλοιπα 11.000 την Πρωτοβάθμια.

Η ηγεσία του υπουργείου πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση που είχε ήδη με το προεδρείο της ΔΟΕ εμφανίστηκε καθησυχαστική και ξεκαθάρισε ότι στόχος αποτελεί να καλυφθεί το 70% των κενών με την πρώτη «φουρνιά» προσλήψεων αναπληρωτών, πριν μπουν στις αίθουσες οι μαθητές. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν 5-6 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων θα γίνουν με βάση τους περσινούς πίνακες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - δήλωσης περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ λήγει αύριο, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
Άρτα: Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετατροπή του 8ου Δημοτικού Σχολείου σε Πειραματικό
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας καταγγέλλει έλλειψη διαβούλευσης και κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Άρτα: Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετατροπή του 8ου Δημοτικού Σχολείου σε Πειραματικό
Τελη κυκλοφορίας
Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Τέλος χρόνου για την πληρωμή - Τι ισχύει με παράταση και πρόστιμα
Αντίστροφη μέτρηση για τα τέλη κυκλοφορίας 2026 – Έρχονται "τσουχτερά" πρόστιμα στους οδηγούς
Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Τέλος χρόνου για την πληρωμή - Τι ισχύει με παράταση και πρόστιμα