Arist.u.r.t.le
Arist.u.r.t.le, μία ομάδα, ένα νέο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο, 23 φοιτητές και μία παγκόσμια διάκριση - Η πορεία από τη Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη κορυφή του κόσμου

Arist.u.r.t.le, μία ομάδα, ένα νέο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο, 23 φοιτητές και μία παγκόσμια διάκριση. Η πορεία από τη Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη κορυφή του κόσμου.  

Την καλύτερη αγωνιστική σεζόν της ιστορίας της διένυσε η επιτυχημένη ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Arist.u.r.t.le. 
Η Arist.u.r.t.le, η φοιτητική ερευνητική ομάδα που έχει ως στόχο το σχεδιασμό και τη κατασκευή ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών μονοθέσιων μετρά ήδη 6 χρόνια ενεργής παρουσίας σε διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student. Σημειώνοντας μία σταθερά ανοδική πορεία, συμβάλλει αδιάκοπτα στην ερευνητική αριστεία και στην αναβάθμιση  σύγχρονων τεχνολογιών στο τομέα της ηλεκτροκίνησης.  

Έπειτα από τρία ολοκληρωμένα μονοθέσια σε διάστημα τριών ετών το φιλόδοξο σχέδιο των φοιτητών για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019 ήταν η ολοκλήρωση ενός νέου, εξελιγμένου, και ανταγωνιστικότερου μονοθέσιου που θα συνόδευε την ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, αναδεικνύοντάς το έργο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μονοθέσιο έγινε πραγματικότητα, ονομάστηκε Θέτις και ταξίδεψε το καλοκαίρι μαζί με 23 προπτυχιακούς φοιτητές για διεθνείς προορισμούς. 

Arist.u.r.t.le

Πρώτη στάση, Varano de' Melegari, Italy, Autodromo Riccardo Paletti, διεθνής διαγωνισμός Formula Student Italy. Πέντε μέρες αυστηρών ελέγχων και δοκιμών, δύο  μέρες αγώνων, 76 ομάδες, 76 κορυφαία πανεπιστήμια, Ανάμεσα σε αυτές η Arist.u.r.t.le κατάφερε να ξεχωρίσει.Η σκληρή δουλειά ενός χρόνου ανταμείφθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Η λήξη του διαγωνισμού ήρθε με την Arist.u.r.t.le να βρίσκεται στο βάθρο των νικητών κατακτώντας τη 3η θέση στη γενική κατάταξη. Ειδικότερα η ομάδα σημείωσε διακρίσεις στα πιο απαιτητικά αγωνίσματα κατακτώντας τη 1η θέση στο αγώνισμα του Business Plan Presentation, τη 3η θέση στο αγώνισμα του Cost, τη 3η  θέση στο αγώνισμα της αντοχής και αποδοτικότητας, την 4η θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης και την 5η θέση στα αγωνίσματα Skidpad και Autocross.  

Η δεύτερη στάση σήμανε και το κλείσιμο της αυλαίας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Συγκεκριμένα η χρονιά έκλεισε με τη συμμετοχή της ομάδας στη Formula Student Germany, στη πίστα Hockenheimring της Formula 1, όπου η Arist.u.r.t.le αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τους τεχνικούς ελέγχους κατάφερε να δοκιμαστεί και να αναμετρηθεί με μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια όλου του κόσμου. 

Στο προσεχές μέλλον, όπως το οραματίζονται τα μέλη της, η Arist.u.r.t.le θα κάνει πραγματικότητα το πρώτο driverless αγωνιστικό μονοθέσιο στην Ελλάδα και θα συνεχίζει περήφανα να εκπροσωπεί την Ελλάδα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε όλο το κόσμο φτάνοντας κάθε φορά, ακόμη λίγο υψηλότερα .  

Arist.u.r.t.le

Ευχαριστούμε, ταπεινά, όλους εκείνους που βρίσκονται στο πλευρό μας.  

Μέχρι τον επόμενο αγώνα. Με τιμή, Arist.u.r.t.le 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά