Κεραμέως ομιλια
Τι είπε η υπουργός Παιδείας για την αξιολόγηση σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά

Θα αλλάξει το καθεστώς αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και προς ποια κατεύθυνση; 

Θα ξεκινήσουμε από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, για να προχωρήσουμε εν συνεχεία στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Στόχος μας είναι η αξιολόγηση να συνδέεται με την αντιμετώπιση αδυναμιών σε επίπεδο σχολικής μονάδας, αλλά και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ως εκ τούτου, να είναι εστιασμένη στις ανάγκες τους. Επιδίωξή μας είναι να επενδύσουμε στον εκπαιδευτικό, να του δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και να του δώσουμε περισσότερη ελευθερία. Ο καθορισμός των κριτηρίων και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης θα γίνεται από την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία και θα ενισχυθεί ουσιαστικά. Στόχος της αξιολόγησης εκπαιδευτικών θα είναι η επιβράβευση των αρίστων και η παροχή κινήτρων, μέσω επιμόρφωσης, σε όσους δεν αποδίδουν ακόμη επαρκώς.

Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί για αξιολόγηση δαπανών σε όλο το Δημόσιο (spending review). Ποιες δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων υπάρχουν στο χώρο της Παιδείας; 

Η Παιδεία σήκωσε ένα μεγάλο μέρος των βαρών της δημοσιονομικής προσαρμογής των προηγούμενων ετών. Τα τελευταία χρόνια η συνολική δημόσια δαπάνη για την εκπαίδευση στην Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ποσοστό της συνολικής δημοσίας δαπάνης Γενικής Κυβέρνησης. Επιδιώκουμε μια στενή συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε στη βάση της τακτικής επισκόπησης δαπανών (spending review)  που θα διενεργεί εφεξής, να αξιολογούνται σε βάθος και οι δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μεγάλο τμήμα των προγραμματικών μας δηλώσεων για την παιδεία δεν απαιτεί χρήματα για να υλοποιηθεί. Απαιτείται απλώς αλλαγή νοοτροπίας, όπως π.χ. η χορήγηση μεγαλύτερης ελευθερίας και αυτονομίας στα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας. 

Διαβάστε ακόμα:

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2019-20

Διαδικασίες πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών: Έγγραφα-εγκύκλιος 2018-19

Προσλήψεις αναπληρωτών: Τα κριτήρια τοποθέτησης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypotrofos
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
Στην αίτησή της, η μαθήτρια μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία ζωής της. Η εισαγωγική φράση έγραφε: «Η ζωή μου στη φυλακή».
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες