Προσλήψεις αναπληρωτών: Σήμερα η πρώτη κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς

Πλήθος Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και άλλων εκπαιδευτικών σωματείων από όλη την Ελλάδα καλούν σε κινητοποίηση σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, στις 11:00, έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις προσλήψεις αναπληρωτών και τους μόνιμους διορισμούς.

Στις δεκάδες ανακοινώσεις που λαμβάνει και δημοσιεύει το alfavita.gr, οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση τον Σεπτέμβριο, την προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας και την κατάργηση του ν.4589/2019, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και την πραγματοποίηση 33.000 μόνιμων διορισμών, προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Παράλληλα, οι αναπληρωτές ζητούν να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΥΔ, ώστε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς και να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας.

Η κινητοποίηση, με κεντρικό σύνθημα «κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών», θα λάβει χώρα στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σε χθεσινή της συνέντευξη ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν κανονικά, καθώς και ότι «τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται εγκαίρως στη θέση τους».

Συντάκτης: Γ.Β

best of network

σχετικά άρθρα

«Συγγνώμη» από τον πατέρα του 16χρονου που κατέβασε τη σημαία από σχολείο στα κατεχόμενα
«Συγγνώμη» από τον πατέρα του 16χρονου που κατέβασε τη σημαία από σχολείο στα κατεχόμενα
Σε επιστολή του τονίζει ότι ο γιος του μετάνιωσε για το λάθος του που δεν θα επαναληφθεί, ενώ σημειώνει: «Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα...
«Συγγνώμη» από τον πατέρα του 16χρονου που κατέβασε τη σημαία από σχολείο στα κατεχόμενα