Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση: 13 δήμοι αδυνατούν να εφαρμόσουν το μέτρο
Ποιοι δήμοι δεν θα εφαρμόσουν τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από σχολικό έτος 2019-2020

Σε 103 δήμους της χώρας, και όχι σε 116 όπως αρχικά προβλεπόταν, θα επεκταθεί από τον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, καθώς 13 δήμοι δήλωσαν ανέτοιμοι να εφαρμόσουν το μέτρο και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υποδομές για τη φοίτηση των παιδιών άνω των τεσσάρων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση εφαρμόστηκε σε 184 δήμους -κυρίως της περιφέρειας- για πρώτη φορά πέρυσι, ενώ φέτος προβλεπόταν η επέκταση του μέτρου σε 116 δήμους.

Αρχικά, 52 δήμοι είχαν επικαλεστεί αδυναμία εφαρμογής του μέτρου λόγω έλλειψης υποδομών, ωστόσο φαίνεται ότι τα κατά τόπους προβλήματα αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς. Εξαίρεση αποτελούν 13 δήμοι της χώρας - μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αμαρουσίου του προέδρου της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) και νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος είχε ζητήσει επανειλημμένως από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ανασταλεί το μέτρο λόγω έλλειψης υποδομών.

Η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής μετατίθεται για το 2020-2021 στους εξής δήμους: Αμαρουσίου, Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Κω και Ρόδου.

prosxoliki.jpg

Σε κοινή τους δήλωση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη γνωστοποίησαν ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους «η αρμόδια υπηρεσία μας ενημέρωσε ότι 52 από τους 116 δήμους (…) εξέφραζαν αδυναμία εφαρμογής του μέτρου λόγω έλλειψης υποδομών». 

Τελικά «από τους 52 δήμους που αρχικά εκδήλωσαν αδυναμία εφαρμογής του μέτρου, σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μόνο 13 δήμοι εκφράζουν πλέον, μερικώς ή ολικώς, την αδυναμία αυτή. Και για τους δήμους αυτούς, δεδομένου ότι πλέον η ένταξή τους στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση μετατέθηκε το διδακτικό έτος 2020-2021», και ενημερώνουν ότι έχει ληφθεί μέριμνα «σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου παιδιά που διαμένουν σε αυτούς να ενταχθούν το φετινό διδακτικό έτος, κατά το δυνατόν, σε δομές προσχολικής αγωγής με την έναρξη της σχολικής χρονιάς» - δηλαδή σε δημοτικές ή ιδιωτικές δομές.

Η ΚΥΑ σε μορφή pdf

Χρύσα ΒαϊνανίδηΔιαβάστε επίσης:

ΔΟΕ: Με ευθύνη των κυβερνήσεων η αναστολή της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Περισσότερα για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση διαβάστε εδώ
 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς