Αναστάτωση στους υποψηφίους για τα μηχανογραφικά
Αναστάτωση από την παράταση προθεσμίας υποβολής προκειμένου να εξεταστεί το καθεστώς των νέων τμημάτων

Χρύσα Βαϊνανίδη

Η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών ώστε η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εξετάσει το καθεστώς των νέων τμημάτων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους φετινούς υποψηφίους, η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη οριστικοποιήσει τα μηχανογραφικά δελτία.

Σύμφωνα με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, η παράταση δίνεται προκειμένου να «διαπιστώσουμε όσον αφορά στα νέα Τμήματα, αν υπάρχουν οποιεσδήποτε αδυναμίες σχετικά με τη λειτουργία των νέων Τμημάτων, είτε σε ανθρώπινο δυναμικό, είτε σε υποδομές. Θα δοθεί λοιπόν, μία παράταση», όπως ανακοίνωσε μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Παρασκευής.

Λίγο αργότερα ήρθε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με την οποία οι υποψήφιοι ενημερώνονται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρατείνεται ως και την Τετάρτη 17-7-2019.

Μετά τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ, η Νίκη Κεραμέως ζήτησε -σύμφωνα με πληροφορίες- από τις πρυτανικές αρχές να καταθέσουν τα σχετικά στοιχεία εντός των επόμενων δύο ημερών.

Κ. Γαβρόγλου: Αντισυνταγματική η αλλαγή του μηχανογραφικού που εμπεριέχει κατάργηση Τμημάτων

Η ανάγνωση, πάντως, του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είναι ότι πρόθεση της ΝΔ είναι η «απαλοιφή Τμημάτων από το μηχανογραφικό» και η «αναστολή της επικείμενης λειτουργίας τους», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση επιπολαιότητα.

Με δήλωσή του, ο Κώστας Γαβρόγλου χαρακτηρίζει την παράταση των μηχανογραφικών ως «άλλοθι» της κυβέρνησης προκειμένου να δείξει ότι «ενδιαφέρεται για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ενώ όφειλε να γνωρίζει ότι αλλαγή του μηχανογραφικού που εμπεριέχει κατάργηση Τμημάτων είναι αδύνατον να γίνει αφού είναι καταφανώς αντισυνταγματική, ειδικά όταν η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων έχει ήδη υποβάλει μηχανογραφικό» και υπογραμμίζει ότι «δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των υποψηφίων και των οικογενειών τους, ανατρέποντας σχεδιασμούς και επιλογές που βασίστηκαν στο υπάρχον μηχανογραφικό».

Διαβάστε επίσης:

Κ. Γαβρόγλου: Αντισυνταγματική η αλλαγή του μηχανογραφικού που εμπεριέχει κατάργηση Τμημάτων

Παράταση στα μηχανογραφικά, στο μικροσκόπιο τα νέα Τμήματα

Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

Α. Τσίπρας: Η ΝΔ κλείνει δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα για να ανοίξουν ιδιωτικά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

police usa
Βόρεια Καρολίνα: Πυροβολισμοί σε πάρκο δίπλα σε σχολείο – Αναφορές για πολλαπλά θύματα
Συναγερμός στο Γουίνστον-Σάλεμ – Οι Αρχές κάνουν λόγο για συμπλοκή νεαρών που ξέφυγε από τον έλεγχο
Βόρεια Καρολίνα: Πυροβολισμοί σε πάρκο δίπλα σε σχολείο – Αναφορές για πολλαπλά θύματα
εργατικ
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Στο «Παπανικολάου» εργαζόμενος με εγκαύματα
Άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ – Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σταθεροποιημένος στο νοσοκομείο
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Στο «Παπανικολάου» εργαζόμενος με εγκαύματα
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ προς Ιράν: «Πετάξτε τα πυρηνικά και πάμε για συμφωνία» – Στο Πακιστάν η αμερικανική απόβαση
Ο Τραμπ υπογράφει με το Ιράν και ζητά «εδώ και τώρα» αποπυρηνικοποίηση
Τραμπ προς Ιράν: «Πετάξτε τα πυρηνικά και πάμε για συμφωνία» – Στο Πακιστάν η αμερικανική απόβαση
Τηλεκπαίδευση: Μαζικοί αποχή ζητούν γονείς στα Χανιά
Σουηδία: Γιατί η χώρα της τεχνολογίας επιστρέφει στο χαρτί και το μολύβι
Η κυβέρνηση αποσύρει τα tablets και επενδύει 186 εκατ. ευρώ σε έντυπα βιβλία, κηρύσσοντας τον πόλεμο στην ψηφιακή διάσπαση των μαθητών
Σουηδία: Γιατί η χώρα της τεχνολογίας επιστρέφει στο χαρτί και το μολύβι