Η τοποθέτηση του ΠΑΣΑΔ στην 88η Γ.Σ της ΔΟΕ
Αναλυτικά η τοποθέτηση

Στην 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ παραβρέθηκε ο ΠΑΣΑΔ.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηλίας Τζόκας πραγματοποίησε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Συνάδελφοι,

Είμαι ο Ηλίας Τζόκας και βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων, έναν Σύλλογο που πλέον ανοίγει για να φιλοξενήσει και τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς κι όχι μόνο και έχω έρθει για να σας μεταφέρω ένα μήνυμα.

Σε αντίθεση με όλους συνάδελφοι εμείς δε θα σας μιλήσουμε για διορισμούς. Βαρετό είναι και βαρετό ακούγεται, έχετε δίκιο.
Δε θα το ξαναναφέρουμε κι ας είμαστε σήμερα, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, επισήμως άνεργοι κι ας έχουμε 10, 12 και στην Ειδική μέχρι και 17 χρόνια, που γυρνάμε με μια βαλίτσα στο χέρι!
Ας μην το συζητάμε καλύτερα κι ας μην ξύνουμε πληγές. Μόνο μια ερώτηση θα θέλαμε ν' απαντηθεί εδώ απ όλους κι απ' τον καθένα σας ξεχωριστά, ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ; ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΟΥΛΕΨΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ;

Σε αντίθεση ΠΑΛΙ μ' όλους, εμείς δε θα σας μιλήσουμε για το προσοντολόγιο, τι μας νοιάζει; ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ 
Μια χαρά που η προϋπηρεσία σβήνεται από διάφορα επί χρήμασι αποκτώμενα προσόντα! Δε μας νοιάζει είπαμε! Άλλωστε λεφτά...υπάρχουν! 
Ούτε μας νοιάζει που χρόνια εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί κατεβαίνουμε προς τα κάτω και εξομοιωνόμαστε με έναν χτεσινό πτυχιούχο. ΟΛΑ ΚΑΛΑ!
Μια ερώτηση μόνο θα θέλαμε ν απαντηθεί εδώ απ' όλους κι απ' τον καθένα σας ξεχωριστά, ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕ Θ' ΑΦΟΡΑ ΚΙ ΕΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ;

Σε αντίθεση γι' ακόμη μια φορά με όλους εμείς δε θα σας μιλήσουμε για απολύσεις αναπληρωτών. Γιατί να το κάνουμε αυτό και να βαρύνουμε και το κλίμα, μια χαρά δεν είμαστε; 
Γιατί ν' ασχοληθούμε με τους συναδέλφους αναπληρωτές δασκάλους και νηπιαγωγούς που έχοντας δέκα χρόνια προϋπηρεσίας δε θα ξαναδουλέψουν λόγω...εξομοίωσης; Και τι πειράζει που κανείς δεν τους προειδοποίησε γι' αυτό και μένουν στον δρόμο; Σιγά τώρα το κακό! Κι αν έχουν κι οικογένειες; Ε, ας πρόσεχαν!
Μια ερώτηση μόνο θα θέλαμε ν' απαντηθεί εδώ απ' όλους κι απ' τον καθένα σας ξεχωριστά, ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ;

Εμείς τέλος, σε αντίθεση με όλους, δε θα σας μιλήσουμε ούτε για την αξιολόγηση. 
Και τι να πούμε αλήθεια; 
22000 αναπληρωτές αξιολογούνται πλεον μέσω του προσοντολογίου και περίπου 6000 και παραπάνω απ' αυτούς, μη προσοντούχοι, θα μείνουν άνεργοι του χρόνου εξαιτίας του αν αυτό εφαρμοστεί.
Κανένα πρόβλημα, ας μην το συζητήσουμε!
Μια ερώτηση μόνο θα θέλαμε να απαντηθεί εδώ από όλους κι απ' τον καθένα σας ξεχωριστά, ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ Ή ΓΕΝΑΡΗ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ;

Λοιπόν συνάδελφοι τι ήρθαμε να σας πούμε;

Πως το βασικό πτυχίο που ήταν αρκετό να διορίσει εσάς για εμάς δεν αρκεί πλέον και πως γι'αυτό και για όσα δε θέλαμε να σας μιλήσουμε παραπάνω είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τις μάχες μας ανυποχώρητα και με ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ άλλωστε τι να φοβηθεί ο βρεγμένος απ' τη βροχη;

Διεκδικούσαμε και διεκδικούμε τη μονιμοποίησή μας, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών γιατί έτσι επιτάσσει η λογική, το δίκιο και η ηθική κι αυτό υποστηρίζει και το κοινοτικό δίκαιο. 
Θα παλέψουμε με πάθος γι' αυτό σε κάθε επιπεδο

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.»

σχετικά άρθρα

«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες»: Στο youtube η βραβευμένη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες»: Στο youtube η βραβευμένη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
Γράφει η Τζένη Σιούτη, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη πολιτιστικής ομάδας, 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες»: Στο youtube η βραβευμένη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
Μνημείο κατά του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας θα αναγείρει ο δήμος Αθηναίων
Μνημείο κατά του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας θα αναγείρει ο δήμος Αθηναίων
Συζήτηση για την πρόταση του Νάσου Ηλιόπουλου να μετονομαστεί σε οδό «Ζακ Κωστόπουλου» η οδός «Γλάδστωνος»
Μνημείο κατά του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας θα αναγείρει ο δήμος Αθηναίων